28 Mart 2024 Perşembe

Korunmasız Çocukların ve Yetişkinlerin Korunma Toplantısı

15 Şubat 2020 Cumartesi günü, İstanbul Yeşilköy Saint Stefanos Mahalli Kilisesi’nde Türkiye Katolik Ruhani Reisler Kurulu tarafından organize edilen Korunmasız Çocukların ve Yetişkinlerin Korunması Konulu toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye Katolik Ruhani Reisler Kurulu Başkanı olarak İstanbul Latin Katolik Episkoposu Monsenyor Rubén Tierrablanca González, rahipleri, kutsanmışları ve genel katılımcıları bu toplantıya katılmaya davet etti ve toplantıya toplam 83 kişi katıldı.

Açılış konuşmasında Mgr. Tierrablanca bu toplantıyı düzenlemek için üç nedenin altını çizmek istedi: ”Komünyon cemaat Kilisesi olmak, 7 Mayıs 2019 tarihli “Motu Proprio” Apostolik Mektubunda yazdığı gibi, Papa Francis, bir istismar vakası rapor edildiğinde tüm Kilisede adalet içinde hareket etmeye hazır olmasını istiyor ve Kilisenin çalışma yöntemi komünyon ve sinodalite çalışmaları olmalı” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konuşmacı Almanya Frankfurt İsa Derneği Sankt Georgen Felsefe ve Teoloji Fakültesi Din Pedagojisi Öğretmeni ve psikoterapist Prof. Dr. Klaus Kießling “Kilise Ortamında Küçüklerin Ve Savunmasız Yetişkinlerin Tacizi Hakkındaki Gerçekler, Eğitim Ve Bu Durumun Önlenmesi” konulu sunumunu yaptı. Peder Franz Kangler’de moderatör olarak toplantıyı yönetti.

Daha sonra aynı dili konuşanlarla oluşturulan Türkçe, Fransızca, İtalyanca, İngilizce ve İspanyolca gruplar konu hakkında çalışmalar yaptı. Bu grup çalışmaları sırasında guruplara birkaç soru yöneltildi: Sağlıklı olmayan durumların habercisi olan göstergeler nelerdir? Nasıl farkına varırız? Böyle durumlarda tepkim ne olur? Savunmasız kişiler derken kimleri kastediyor? Risk altında olmamaları için başkalarına nasıl yardımcı olabilirim? Önlem ve önleme işinden kimler sorumlu olmalıdır ve önlem almada bu kişiler neler yapabilirler? Türkiye Katolik Ruhani Reisler Kurulu’ndan ne tür bir destek sağlaması beklenebilir? Sorularla ilgili Türkiye’ye has Kültürel özellikler de konuşuldu.

Grup çalışmaları bittikten sonra toplantıda grupların paylaşımları gerçekleştirildi. Çalışmadan ortaya çıkan en önemli istekler ise bilgi, eğitim ve önleme oldu.

Süregiden eğitimin devam etmesi için Monsenyör Rubén Tierrablanca, toplantıya katılanlardan mutabakat aldı. İki günlük süresi olan bir eğitim programının birkaç ay sonra yapılması kararlaştırıldı ve bu toplantının devamı olarak başka Episkoposluklarda da yapılması ve 4-5 kişiden oluşacak bir komisyonun çalışmalarına devam etmesi yönünde kararlar alındı.

Toplantı sonunda tüm katılımcılar birlikte kilisesinin salonunda sofrasında yemek paylaştılar. (SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann) 

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi