23 Nisan 2024 Salı

Kötü Ruhları kovan rahiple röportaj: Şeytan ve Peder Amorth

Halk arasında “Vatikan’ın Şeytan kovucusu ” olarak bilinen Peder Gabriele Amorth’un hizmeti üzerine bir belgesel, bu ilkbaharda gösterime girecek. Film 1973 filmi “The Exorcist” (Şeytan Kovucu) nun  yönetmeni William Friedkin tarafından yönetildi.

“Şeytan ve Rahip Amorth”  isimli belgeselin 20 Nisan’da gösterime girmesi planlanıyor.

Belgeselde, 2016’da  Amorth’un bir İtalyan kadından şeytan çıkarma işlemi sırasındaki görüntüleri yer alıyor . Peder Amorth, Eylül 2016’da 91 yaşında film tamamlandıktan kısa bir süre sonra vefat etti.

Friedkin, “Yıllarca Peder Amorth ile tanışmak istedim. Geçen Mayıs ayında Roma’da onunla bir araya gelip film iznini aldıktan sonra  yıllarca önce başlayan çember  tamamlandı ve ben Exorcist filminin  gerçekliğe ne kadar yakın olduğunu görme fırsatı elde ettim” dedi.

Friedkin, “The Exorcist” (Şeytan kovucu) filmini çekerken konu hakkında çalışmalarına rağmen, daha önce kişisel olarak hiç şeytan çıkarma olayına şahit olmadığını söyledi.

“Exorcist’i yönettiğim 1970’lerin başında, hiç bir şeytan çıkarma olayına  tanık olmamıştım. Gerçekliği tasvir etmeye ne kadar yaklaştığımı hep merak ettim “dedi.

Belgeselde Amorth  ile , “Paskalya gibi Hristiyan bayramlarında arttığı” söylenen şeytani ruh hali dalgalanmaları ve konvülsiyonlarla mücadele eden “Rosa” adlı bir İtalyan kadından şeytan çıkarma işlemi ile ilgili röportajlar yapılıyor.  Film ayrıca olayın bir video kaydına da yer veriyor.

Peder Amorth 1925 Mayıs’ında Modena’da doğdu. Yirmi yıl sonra Aziz Paul topluluğuna katıldı ve 1951’de rahip seçildi.

1985 yılında, Roma Piskoposluğunun genel temsilcisi Kardinal Ugo Poletti tarafından şeytan kovucu olarak atandı. Amorth,  binlerce kovma olayı  gerçekleştirdiğini söyledi. “Bir Exorcist Anlatıyor ” ve “Exorcist: Daha Hikayeler ” in yazarıdır.(catholicnewsagency)

 

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi