29 Mart 2024 Cuma

Kraliçe 2. Elizabeth’in Cenaze Töreni

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenazesi St. George Şapeli’nde defnedildi.

Kraliyet Ailesi internet sitesinde yapılan açıklamada, “Kraliçe, Edinburgh Dükünün (eşi Philip’in) yanına Kral 6. George Anıt Şapeli’ne defnedildi” ifadesine yer verildi.

Kraliçe Elizabeth’in defin işlemi, özel aile töreniyle St. George Şapeli’nde yapıldı. Tören, basına ve halka kapalı gerçekleştirildi.

Kraliçe Elizabeth’in tabutu, TSİ 12.47’de askeri geçit töreniyle cenaze merasiminin yapılacağı başkent Londra’daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi’ne taşındı.

Başkent Londra’daki Westminster Abbey Kilisesi’nde TSİ 13.00’te başlayan cenaze törenine, Kraliçe’nin çocukları İngiltere Kralı 3. Charles, Prenses Anne, Prens Andrew, Prens Edward’ın yanı sıra Kraliçe Camilla, Galler Prensi William ve eşi Galler Prensesi Kate, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle ile kraliyet ailesinin diğer üyeleri katıldı.

Yaklaşık 2 bin davetlinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde, ABD Başkanı Joe Biden ile eşi Jill Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in eşi Olena Zelenska başta olmak üzere 500’e yakın dünya lideri ve üst düzey isim yer aldı.

İlahilerin okunduğu ve konuşmaların yapıldığı cenaze törenine, Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, törendeki kısa konuşmasında, İncil’den alıntı yaptı. Canterbury Başpiskoposu da konuşmasında, “dünyada çok az liderin, Kraliçe’ye duyulduğunu gördükleri sevgiyle karşılandığını” ifade etti.

Kraliçe 2. Elizabeth’in merhum eşi Prens Philip ile evlendiği yer de olan Westminster Abbey Kilisesi’ndeki törenin ardından ülke çapında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kraliçe 2. Elizabeth’in naaşı defnedileceği Windsor’a getirildi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in naaşı, tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenen resmi cenaze töreninin ardından defnedileceği Windsor’a getirildi.

96 yaşından hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’in tabutu, başkent Londra’daki Westminster Abbey Kilisesi’nde yapılan cenaze merasiminin ardından TSİ 17.00’de Windsor Kalesi önündeki Uzun Yürüyüş alanına getirildi.

Askeri geçit töreniyle nakledilen Kraliçe’nin tabutunun arkasında, İngiltere Kral 3. Charles ve diğer Kraliyet ailesi üyeleri yürüdü.

Kraliçe’nin naaşının geçeceği güzergahta dün geceden bu yana bekleyen binlerce kişi de geçit törenini izleme imkanı buldu.

Ayrıca, alana kurulan çok sayıda dev ekrandan da geçit töreni canlı izlendi.

Kraliçe Elizabeth’in ‘İsa Mesih’e İnancı ve Umudu’ Hizmetine İlham Verdi

Canterbury Başepiskoposu, Kraliçe II.Elizabeth’in cenaze töreni sırasında yaptığı açıklamada, Kraliçe II. Elizabeth’in hizmet ömrünün Hristiyan inancından ve “hizmet edilmeye değil, hizmet etmeye gelen” İsa Mesih’in hayatından ilham aldığını söyledi.

Başpeiskopos Justin Welby, “Rahmetli majesteleri, 21. doğum günü yayınında (1947’de) tüm yaşamını kendi ulusuna ve dünya uluslarına hizmet etmeye adanacağını açıkça ilan etti. Westminster Abbey’de dua, Kutsal sözler ve maneviyat ile aşılanan bir hizmetin parçası olarak söyledi” diye belirtti. Çok az liderin böylesine bir sevgi coşkusuyla uğurlandığını dike getirdi.

Welby, Yuhanna 14:6’da İsa’dan alıntı yaparak Kraliçe Elizabeth’in Mesih’in örneğini izlediğini söyledi. İsa, “Yol, gerçek ve yaşam Ben’im” dedi. “Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez.

(AA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi