29 Mart 2024 Cuma

Kudüs Ortodoks Patriği’nden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür

Kudüs Ortodoks Patriği 3. Theophilos, Doğu Kudüs’teki Rum Ortodoks okulunun hedef alındığı saldırıyı kınayan açıklama dolayısıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür mektubu gönderdi.

Edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı kınama mesajı ile ilgili mektupta, Doğu Kudüs’te bir Hristiyan okuluna yapılan saldırıya ilişkin bakanlığın destek açıklaması için teşekkür edildi.

Mektupta, “Aslında faillerin zihniyeti kutsal topraklarda barışı, ortak yaşamı ve karşılıklı saygıyı beslemeye çalışan hepimize karşıdır” denildi.

Bakanlık açıklamasının aklıselim sahibi insanların ortak değerlerinin bir avuç insanın önemsiz eylemlerine karşı ağır bastığının göstergesi olarak nitelendirildiği mektupta, barış, ortak yaşam ve karşılıklı saygıyı besleme amacının ulaşılabilirliği konusunda kınama mesajının da payı olduğu ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın, Doğu Kudüs’teki bir Rum Ortodoks okulunun kundaklanarak duvarlarına İsa Mesih’in theophilosmanevi şahsiyetini tahkir eden menfur ifadeler yazılmasını kınayan 27 Şubat tarihli açıklamasında, Batı Şeria’da El-Ceba köyündeki El-Huda Camisi’ne düzenlenen saldırıdan hemen sonra Doğu Kudüs’teki Hristiyan okulunun hedef alındığı anımsatılmıştı.

Açıklamada, şiddet eylemlerinin İslam ve Hristiyanlığa karşı kışkırtıcı bir nitelik taşıdığı vurgulanarak, İsrail makamları bu tür saldırıların tekrarının önlenmesi için gerekli tedbirleri almaya ve saldırıların faillerini adalet önüne çıkarmaya davet edilmişti.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi