19 Nisan 2024 Cuma

Kullanılmayan kiliseler mültecilere açılıyor

avusturya katoik kilisesiAvusturya’nın başkenti Viyana’da kullanılmayan Katolik kiliseleri mültecileri barındırmak için tamir ettiriliyor. Savaştan kaçan ailelerin soğuyan havalarda geceleri kalacak yeri olmadığı için Hristiyan toplumu kapılarını mültecilere açtı.
Viyana Başepiskoposluğun temsilcisi Michael Pryuller, Kurier gazetesine yaptığı açıklamada, “Sığınma yeri arayan yüzlerce mülteci için kiliseler kapılarını açacak.”’ dedi.
Kiliselerdeki yerleşim alanlarının dağılımıyla Katolik Yardım Kuruluşu Caritas ilgileniyor. Bu kurum hangi ailelerin kiliselerde yaşayabileceğini belirledikten ve tamirler bittikten sonra onların kiliseye taşınmasıyla yakından ilgileniyor.
Pryulleran’ın sözlerine göre kiliselerde barınacaklar için banyo ve tuvalet de hazırlandı, fakat bütün hazırlıkların ekim ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.
Bu hareketi duyan etraftaki birçok kilise ve manastır da desteklerini eksik etmiyor. Mülteci ailelere tercümanlar yardım edecek, saılık ve eğitim hizmeti verilecek. Bunun dışında mültecileri kişisel ihtiyaçları için kişi başı günlük 19 EURO ödenecek.
Papa Françesko, Avrupa’daki Katolik kurumlara mülteciler için yardım çağırısında bulunup herkesi merhamete ve yardımseverliğe davet etmişti. (mission-center.com Çeviren: Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi