29 Mart 2024 Cuma

Küresel Hristiyan Forumu, Hristiyanları “Karşılıklı Sevgi”‘ye Çağırdı

Küresel Hristiyan Forumu’nun üçüncü toplantısı, dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanları barış ve  birlik konusunda bir araya gelmeye çağırdı. Forum, en geniş küresel Hristiyanlık birleşimi diye biliniyor. Forumun üçüncü küresel toplantısı geçtiğimiz ay Kolombiya’nın başkenti Bogata’da gerçekleşti. Küresel Hristiyanlığın neredeyse tüm akışlarını temsil eden etkinliğe, 55 ülkeden 251 kilise lideri katıldı.

Dünya Kiliseler Konseyi, “Dünya’da giderek büyüyen bölünmeye karşı, toplantı kendi başına, dikkatli bir dinleme ve saygılı katılımlarla eski düşmanlıkların ve tarihi ayrımların bitmesi yönünde bir mesaja dönüştü ”diye açıkladı.

“Ev sahibi ülkenin kiliselerinin tanınmasıyla, katılımcılara sunulan mesaj barış için çalışan tanıkları dinlemek ve ilham almaktı. Barış sürecinin Kolombiya’da devam edip, acı çeken ve mücadele edenlere umut ve uzlaşma sağlaması için dua ediyoruz”

Toplantıda bulunan Anglikanlar, Columbia’dan Bishop Francisco Duque-Gomez; Yeni Zelanda’daki Christchurch eski Piskoposu, Victoria Matthews; Batı Afrika Eyaleti’nin Cape Coast Piskoposu Victor Atta Bafoe; ve Kanada’daki Toronto Piskoposu, Jenny Andison idi.

Ayrıca Canterbury’nin ekümenik danışmanı Başpiskopos Rev. Dr. Will Adam, İrlanda’daki Teoloji Enstitüsü direktörü; Revd Canon Dr. Maurice Elliot, Anglikan İttifakı bölgesel koordinatörü Dr. Paulo Ueti ve Anglikan Komünyonunun Birlik, İnanç ve Düzen Direktörü; Revd Canon Dr John Gibaut’ da toplantıya katılanlar arasındaydı.

Diğer katılımcılar Pentecostal Dünya Bursu, Dünya Kiliseleri Konseyi gibi birçok uluslararası Hristiyan örgütleri ve konsüller idi.

Sekreter, Revd Dr Larry Miller “Genel Hristiyan Forumu, birbirine yabancı olan kiliselerin ve kilise liderlerinin “karşılıklı sevgide ” ve Mesih’in yaralı bedeninde şifa için bir araya geldikleri bir yerdir.’’ dedi.

Dr. Miller, katılımcıların Forum’u “Hristiyan birliğini desteklemek ve bugün dünya çapındaki Hristiyan toplulukların karşılaştığı zorluklarla ilgili konuşma yapmak için vazgeçilmez bir araç” olarak tekrar tekrar onayladıklarını söyledi.

‘Hristiyan Birliğini Teşvik Eden Pontifikal Konsey’ Sekreteri Piskopos Brian Farrell, “Bu, kiliseler arasında yeni bir işbirliği dönemini yansıtan tüm katılımcılar arasındaki ilişkilerin geliştiği bir buluşma oldu. “Bence Küresel Hristiyan Forumu, ileriye doğru bir yolumuz olduğunu gösterdi: Bu da farklılıklarımızı, birbirimizden ayrılmak için ve işbirliğini reddetmek için kullanmamalıyız anlamına geliyor. Farklılıklarımızı dünyadaki bütün Hristiyan amacına zenginlik katkısı olarak görmeliyiz”

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi