19 Nisan 2024 Cuma

Kurtarıcı İsa Heykeli, Sağlık Çalışanları İçin Işıklandırıldı

Brezilya, dünya genelinde koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarını onurlandırmak için Rio de Janeiro’da bulunan Kurtarıcı İsa Heykeli’ni ışıklandırarak, doktor önlüğü giydirdi.

Dünyanın dört bir yanından farklı dillerde ”Teşekkür Ederim” mesajlarının yansıtıldığı Kurtarıcı İsa Heykeli, ülke bayraklarıyla aydınlatıldı. Ekran, salgın döneminde ön saflarda mücadele eden sağlık personellerine teşekkür etmek ve umutlarını tazelemek için tasarlandı.

Kurtarıcı İsa Heykeli’nden sorumlu rahip Omar Raposo, ‘‘Bu bir hürmet. Koronavirüs ile enfekte olmuş insanlara kendilerini adayan tüm sağlık çalışanlarına hürmet’’ açıklamasında bulundu.

22 bin koronavirüs vakasının görüldüğü Brezilya’da 1200 kişi hayatını kaybetti. Tüm dünyada başkalarının hayatını kurtarmak için kendi hayatlarından vazgeçmiş olan sağlık çalışanları kahraman olarak görülüyor. Aile üyelerinin hastaları ziyaret etmelerine izin verilmediği için, sağlık çalışanları aynı zamanda manevi destek sağlıyor. 

ABD’deki bir hastanede görev yapan hemşire, gitar eşliğinde Amazing Grace ilahisi söyleyerek hastalara manevi destek sağlıyor. Sağlık çalışanlarının yaratıcı fikirleri hastaların endişelerinin azalmasını sağlıyor. Bir telefon görüşmesi veya bir şarkı, korona virüs stresini azaltmaya yardım olabilir.

St. Louis Bölge Hastanesi’ndeki hemşire, hasta ile kızının altı günün ardından ilk kez telefonla görüşmesini sağladı. Arkansas’taki Saline Memorial Hastanesi’ndeki hemşire Michael Stramiello’dan hastalar için gitar çalarak, şarkı söylemesi istendi. Stramiello, ‘‘Müzik her zaman bana huzur vermiştir. Ama kesinlikle bu durum bir hemşire için oldukça farklı bir girişim’’ dedi. 

Dallas’taki Parkland Memorial Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları ise, hastalara gülümseyen yüzlerle bakmak istiyordu, ama maskeleri buna engel oluyordu. Bundan dolayı, aileleriyle beraber çekildikleri fotoğraflarını bastırdılar. Dr. Elizabeth Paulk, ‘‘Hastalarla iletişimlerimizin çoğu sözsüz. Bence birinin gülümsemesini ve yüzünü göremediğinizde samimiyet kayboluyor’’ dedi. 

Bu örnekler, dünya çapında sağlık çalışanların kalplere ulaşmak ve birçok konuda şifa vermek için yaptıklarının sadece küçük bir kısmını gösteriyor. (cbn)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi