29 Mart 2024 Cuma

KUT yangınında cevap bekleyen sorular

Kadıköy Uluslararası Topluluğu Kilisesi’nin bulunduğu binada 7 Aralık’ta çıkan yangınla ilgili sır halen çözülemedi. Kundaklamaya dair delil olsa da itfaiye raporunda ‘yangının Noel ağacından çıktığı’ söylendi; Emniyet’ten yapılan ‘şüpheli yakalandı’ açıklamasının ise gerçek olmadığı ortaya çıktı. Aynı kilise binasına Pazartesi akşamı (15 Aralık), kundaklama şüphelisinin eşkaline benzer birinin girmesi ise tedirginlik yarattı.

kut-kilisesi-yanginKadıköy’de KKBD (Kutsal Kitap Bilgilendirme Derneği) ve KUT’un (Kadıköy Uluslararası Kilise) bulunduğu binada 7 Aralık Pazar gecesi çıkan yangında binlerce kutsal kitap ve CD zarar görmüştü.

‘Noel ağacının kısa devre yapması’ sonucu çıktığı iddia edilen yangının, zannedildiği kadar tesadüfi olmadığı ortaya çıktı. Kilise ve dernek yetkililerinin elinde bulunan kamera kayıtlarına göre, yangının çıktığı gece kimliği belirsiz bir kişi kapıyı zorlayarak içeri girdi ve kısa bir süre sonra yangın çıktı. Yetkililer, kamera kayıtlarında şüphelinin eşkalinin görülebildiğini belirtiyor.

Emniyet’ten kafa karıştıran açıklama

Kundaklama şüphesinin bulunduğu yangınla ilgili soru işaretleri olayın Emniyet’e intikal etmesiyle daha da büyüdü. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı, İl Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre şüphelinin yakalandığı ve nöbetçi mahkemece tutuklandığını kilise yetkililerine iletti. Fakat kundaklamayla ilgili herhangi bir şüpheli hakkında idari işlem yapılmadığı bir süre sonra ortaya çıktı. Emniyet ise, kilise ve dernek yetkililerinin şikayetine ve ellerindeki delillere rağmen ‘yeterli delil olmadığı’ gerekçesiyle soruşturma dosyasını kapattı.

Kilise tedirgin

Öte yandan, Kutsal Kitap Bilgilendirme Derneği Başkanı Volkan Er’in aktardığı kadarıyla, kamera kayıtlarında yer alan şüpheli, dün akşam saatlerinde binaya tekrar girmeye çalıştı. Apartman sakinlerinin kendisini fark etmesi nedeniyle kaçan şüpheli şu anda polis tarafından aranıyor.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi