25 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Cuma Ayini İstanbul’daki Kutsal Ruh Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İstanbul Kutsal Ruh Katedrali’nde, İsa Mesih’in Haç yolu ve çarmıha gerilişi, St Esprit Katedrali’nde yani Kutsal Ruh Katedrali’nde Başrahip Peder Nicola Masedu’nun yönettiği ayinle anıldı.

İlk ilahi ve dua okuduktan sonra, kiliseden görevlillerin oluşturduğu ayin alayında Başrahip’in okuduğu 14 farklı Mezmur okundu, her Mezmuru cemaat tekrar etti. Havarilerin sözlerinin okunmasıyla dualar edildi ve ilahiler tüm katılanlar tarafından söylendi.

Ayin alayının bitiminde son ilahi söylendi, Peder Nicola taşıdığı Haç’ı ve herkesi kutsadı.

Kutsal Cuma ayinine eşlik eden Türkiye Keldani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Monsenyör François Yakan ve Keldani cemaati ayini onulandırdı.

Akşam saat 19 :00’da ise İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca tarafından yönetilen ayine, Salezyen Rahipler Peder Jacky ve Peder Andrès eşlik etti.

Yeşaya kitabından ayetler ve İbranilere mektubu okuduktan sonra Aziz Yuhanna tarafından yazılan “Mesih İsa’nın ıstırapları ve ölümü” Monsenyör Ruben Tierrablanca ve iki görevli tarafından okundu.

Episkoposun Haç sunağını kutsama rituelinin başlangıcında herkes diz çöktü. Episkopos verdiği vaazından sonra Haç, Katedral’in Başrahibi Peder Masedu tarafından sunuldu İlahiler söylendi, cemaat diz çökerek haça tapındı. Haç sunağın önüne bırakıldıktan sonra, ilk olarak Episkopos, sonra rahipler ve rahibeler, ardından ayine katılanlar Haçın üstündeki İsa Mesih’i öptüler. Ayin bitiminde birçok kişi, Haç’ın önünde tekrar dizi dökerek dua etti.(İstanbul,Nathalie Ritzmann)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi