29 Mart 2024 Cuma

Kutsal Kitap Çevirmenleri Zulümle Karşı Karşıya

Uluslararası Kutsal Kitap çevirmenleri her gün çeşitli baskılar ve zulümler ile karşı karşıya kalıyorlar.

Florida’da yer alan Wycliffe Uluslararası Kutsal Kitap Çevirmenler Derneği, Kutsal Kitap’ı farklı dillere çeviren insanlara yapılan zulümlerin arttığını açıklayarak dua edin çağrısında bulundu.

Dernek kurucusu ve başkanı Bruce Smith, “Hemen hemen her hafta çevirmenlerin baskı gördükleri konusunda haberler alıyoruz” diye açıklamada bulunarak bu olanların ruhani bir savaş olduğu görüşünde olduğunu da belirtti.

Birçok Uluslararasında Kutsal Kitap çevirmenlerine yapılan zulümlerin yeni bir manevi savaşın başladığını gösteriyor. Çevirmenler ne zaman yeni bir dilde Kutsal Kitap’ı tercüme etmeye başlasalar, ilginç bir şekilde başlarına çeşitli aksilikler geldiğini söylüyorlar.

Kutsal Kitap Çevirmenler Derneği, geçen yıl 76 ülke için 314 farklı dilde Kutsal Kitap’ın çevirilerinin yapılacağı bir proje başlattı. Proje kapsamında görev alan tüm çevirmenlerin herhangi bir baskıya maruz kalmamaları için çalışma ortamları ve yaşadıkları yerleri gizli tuttu.

Geçen ay Hristiyan insani örgütü World Help’in Kurucusu ve Başkanı olan Dr. Vernon Brewer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Hristiyanların günümüzde olduğu gibi daha önce hiç bu kadar baskı ve zulümlere maruz kalmadığını söyledi.

Kutsal Kitap çevirmenlerinin sık sık hastalandığını, acımasızca işkence edildiğini, saldırıya uğradıkları ve hatta ortadan kaybolduğu belirtildi. En son Wycliffe Derneği’ne bağlı çalışmaya başlayan bir çevirmenin ilk iş günü gecesi hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Wycliffe Uluslararası Kutsal Kitap Çevirmenler Derneği Başkanı Smith, insanların dualarının bu durumu engelleyebileceğine inanıyor.

21.yüzyılda imanları yüzünden ölen Hristiyanların sayısı şu kadar kayıtlara geçen oranların en fazlası oldu. Hristiyan ölümlerinin en çok meydana geldiği bölgeler ise Orta Doğu, Afrika ve Asya bölgeleri.(Olga Daşcinscaia)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi