23 Nisan 2024 Salı

Kutsal Kitap Satışına Hapis Cezası

Çin’de Kutsal Kitap ve Hristiyan kitaplarını satmakla suçlanan ve tutuklanan adama verilen yedi yıl hapis cezası onandı.

Çevrimiçi kitapevi sahibi Chen Yu, çoğu Tayvan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanmış 20bin’den fazla dini yayını sattığı gerekçesiyle 2020’de tutuklandı. Kitapevindeki 12.864 Hristiyan eser ise imha edildi.

Bitter Winter, geçtiğimiz günlerde temyiz mahkemesinin 2020 kararını onadığını bildirdi. Shandong, Henan ve diğer eyaletlerdeki müşterilere kitap satışı yapan Chen, 2019 yılına kadar yetkililer tarafından rahatsız edilmedi.

Chen, Early Rain Covenant Kilisesi pastörü Wang Yi’nin kitaplarını satmış olması nedeniyle tutuklanmış olabilir. Wang, yasadışı bir ev kilisesinde hizmet ettiği ve Çin’in ev kiliselerine yönelik zulmünü eleştirdiği için tutuklu bulunuyor.

Savcı, çevrimiçi kitapevini ‘Çin karşıtı bir komplo’ olarak nitelendirdi. Uluslararası Hristiyan Kurumu’nun Güneydoğu Asya Bölge Müdürü Gino Goh, Chen’e verilen yedi yıl hapis cezasının, ‘Çin hükümetinin Hristiyanlıktan giderek daha fazla korktuğunu gösterdiğini’ söyledi.

Goh, ‘‘Dini sembollerden Hristiyan kitaplarına kadar, dini unsur içeren her türlü kaynak Çin Komünist Partisi tarafından kabul edilmiyor. Early Rain Covenant Kilisesi pastörü Wang Yi ve Chen Yu gibi inanlıların aynı suçlamayla cezalandırılması, Hristiyanlığa yönelik baskıların artacağını gösteriyor. ABD hükümeti ve uluslararası toplum, Pekin’deki zulme karşı durmaya devam etmeli’’ dedi.

Chen’den kitap satın alan Hristiyanlar da tehlike altında olabilir. Bir ev kilisesi pastörü, ‘‘Hükümet, rejimlerinin istikrarı için Hristiyan kitaplarını satın alanları da araştırıyor’’ açıklamasında bulundu. (CHL)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi