28 Nisan 2024 Pazar

Kutsal Kitap Uygulaması Kiliseyi Nasıl Büyüttü?

Uganda’nın kuzeyinde bulunan mülteci kampında kurulan yerel kilise, Kutsal Kitap uygulaması sayesinde beklenenden daha büyük bir gelişme gösterdi. Güney Sudan’daki savaştan kaçan kilisenin pastörü uygulamayı geliştirenlere teşekkür etti.

Kutsal Kitap uygulamasını Kuzey Uganda’daki kampta kullanmaya başlayan Pastör Alex Sokiri ve eşi, Haziran 2016’da askerlerin baskın yapması nedeniyle evlerini terk ederek Güney Sudan’ın Kajo Keji şehrine Kuzey Uganda’da bulunan kampa yerleştiler. Burada gördükleri ilk problemin göç eden insanların bu yeni yaşama adapte olma sorunları olduğunu belirten Pastör Sokiri, eVitabu isimli uygulamayı kullanmaya başladıklarını anlattı. Uygulamanın hem Kutsal Kitap’ı hem de pratik bilgileri ve teolojik kaynakları içerdiğini anlatan Pastör Sokiri’nin Harriet’e göre, hayatın zor olduğu kampta bazı insanların onlara gelerek intihar edeceklerini çünkü her şeyi geride bıraktıklarını anlattıklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Kilise üyelerimizi asla unutamazdık. Topluluğun önderleri olarak onları bir araya topladık ve ne yapmaları gerektiğini onlara anlattık. Çok basit gerçekler üzerine konuşup birlikte tapınan bir grup oluşturduk.”

Daha sonra Pastör Sokiri kampta bulunan diğer pastörlerle bağlantı kurmuş ve mevcut olan diğer toplulukların desteğini almaya çalıştıklarını ayrıca kamplardaki akıl hastalıklarının yaygın ve intihar oranlarının yüksek olduğunu bilerek bu gerçek ışığında yaptıkları hizmetin ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerini belirtti.

eVitabu uygulamasının teolojik kütüphane olduğunu söyleyen Pastör Sokiri: “İnsanlar buraya geldiklerinde hiçbir şeyleri yoktu. Yemek ve barınak imkânı yoktu, ağaçların altında uyuyorlardı ve tamamen sarsılmış ve teşviklerini kaybetmişlerdi. Biz de onlara Tanrı’nın Sözü aracılığıyla umut vermeye ve düşüncelerini yenilemeye çalıştık” diyor.

Dediğine göre, bu uygulama ona bir rehberlik hizmeti ve kütüphane sunuyor ve neredeyse yaptığı hizmetin tüm aşamalarında uygulamadan yararlandığını söylüyor. Afrikalı Pastörler Birliği tarafından geliştirilen uygulama oldukça zengin bir içeriğe sahip. Vaazlardan, Kutsal Kitap versiyonlarına ve teolojik makalelere kadar birçok kaynağı barındırıyor.(CD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi