25 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Kitap’a Bağlı Yaşayanlar Daha Cömert

Yeni bir çalışma, Kutsal Kitap’a bağlı yaşayan Hristiyanların yardım kurumlarına bağışta bulunma oranının diğer insanlara kıyasla daha yüksek olduğunu gösterdi.

Kutsal Yazıları düzenli şekilde okuyan ve Tanrı Sözü’nün yaşamlarını ve ilişkilerini şekillendirmesine izin veren insanlar daha fazla bağışta bulunuyor. Konu üzerine açıklama yapan Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (ABS), ‘‘Kutsal Kitap’a bağlı Amerikalılar, 2021’de yardım kurumlarına 145 milyar dolar bağışladı. Böylece inançlarına bağlı Hristiyanların daha cömert olduğu görüldü’’ dedi.

Tanrı Sözü’ne bağlı Hristiyanlar yardım kurumlarına toplam 145 milyar dolar bağışladı. Bu, hane başına yaklaşık 2.907 dolar anlamına geliyor. Kutsal Kitap ile ilişkisi olmayanlar arasında ise sonuç 924 dolarda kaldı. Buna göre Kutsal Yazılara bağlı Amerikalılar, yetişkinlerin yalnızca yüzde 19’unu oluşturuyor, ancak bağışlanan her doların yüzde 44’ünü sunuyor. ‘‘Kutsal Kitap’a bağlı kişiler, Tanrı Sözü’yle ilişkili olmayanlara kıyasla 13 kat daha fazla bağışta bulundu’’ açıklamasında bulunuldu. 

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu Hizmetleri İstihbarat Direktörü John Farquhar Plake, araştırmanın yardımseverlik ve insani gelişim arasındaki güçlü ilişkiye işaret ettiğini söyledi. Plake, ‘‘Kutsal Kitap’a bağlı olarak yaşamak, sadece sayfalarda yazılanları okumak anlamına gelmiyor. Sevmemiz ve merhametli olmamız için yüreğimizin dönüşmesi gerekiyor’’ dedi.

Araştırma, inancın bireylere ve dolayısıyla topluma sunduğu güçlü faydaları göstermektedir. Faithwire tarafından açıklanan raporda, Kutsal Kitap’ı sürekli okuyan ve uygulayan Amerikalıların diğer insanlara kıyasla daha umutlu ve zorluklara karşı dayanıklı olduğu görüldü. (CBN)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi