18 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Ruh Katedrali’nde Karantina Sonrası İlk Ayin

14 Haziran Pazar günü, Koronavirüs önlemleri gereğince 17 Mart’ta son ayinin gerçekleştirildiği İstanbul Kutsal Ruh Katedrali’nde Efkaristiya Bayramı kutlandı. Genelde Polonezköy’de gerçekleşen Efkaristiya Bayramı’nın ayini, İngilizce ve Türkçe olarak İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca tarafından yönetildi ve Salezyen papazları eşlik etti.

Katedralin girişinde ateş ölçümü yapılırken, dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi. Gereken sosyal mesafeden dolayı sadece 180 kişi kabul edildi.

Ayin başlangıcında tören eşliğinde kiliseye, maske takan din adamları ve yardımcıları çok özel bir görüntü oluşturdu.

Aziz Markos tarafından yazılan Mesih İsa’nın sözleri ilk olarak Peder Josef tarafından İngilizce olarak ve ardından diyakon tarafından Türkçe olarak okundu.

Daha sonra Monsenyör Tierrablanca vaazında Mesih’in Bedeni ve Kanını kutladığımız bu bayramın anlamını anlattı. Ayrıca, “Bir virüsün sebep olduğu bu sağlık krizi, Salgın bizlere bir kez daha ne kadar kırılgan ve aynı zamanda hayatta kalma konusunda ne kadar da hazırlıksız olduğumuzu gösterdi. Gerçekten de, içinde bulunduğumuz bu zor durumda, imanımızın zenginliğinin değerini ve hayatta kalma tecrübesini yepyeni bir şekilde, büyük lütuf Efkaristiya’yı ve Barışma Kutsal Gizemi’ni özel bir şekilde tecrübe ettik” dedi.

Kutsal Komünyon elde ve bir mesafe ile dağıtıldı. Ardından Efkaristiya tören eşliğinde orta neften bahçe’ye kadar tüm katılımcıların dualarıyla dolaştırıldı.

21 Haziran gününden itibaren, her zamanki normal zamanında iki ayin Kutsal Katedrali’nde saat 10:00’da İngilizce ve 11:30’da Fransızca yapılacak.

(Nathalie Ritzmann/SAT-7 TÜRK)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi