25 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Sunu Ayini ve Ayin-i Ruhani Duaları Gerçekleştirildi

13 Nisan sabahı, Türkiye Ermenileri Patriklik Merkez Meryem Ana Kilisesi’nde, Surp Zadig (Paskalya) Yortusu sebebi ile, tüm Rab’de uyuyanlar için Kutsal Sunu Ayini ve Hokehankist (Ayin-i Ruhani) duaları gerçekleştirildi. 

Patriklik’in facebook hesabından canlı olarak yayınlanan ayinde, Kutsal Sunu’yu Baş Rahip Tatul Anuşyan sunarken, yardımcılığını Peder Şirvan Mürzyan yaptı. Ayin sırasında, Kilisenin din görevlisi Rahip Şınork Donikyan’ın yanı sıra, Baş Rahip Zakeos Ohanyan, Üst Rahip Yeğişe Uçkunyan da hazır bulundular. 

İlahileri muganni Artür Bağdasaryan’ın orgu eşliğinde Peder Natan Arapyan, Peder Nerses Ayvazyan ve Artür Bağdasaryan seslendirdiler. 

Baş Rahip Tatul Anuşyan Ermenice vaazında, günün anlam ve önemini dile getirdi. 

Özetle; ”İsa Mesih’in yaşamının Petlehem’de başlayıp, Golgota’ya giden bir yol olduğunu, bu yolun sonunda da, bizlerin günahları için çarmıha gerilip, dirildiğini” belirtti ve şöyle devam etti:

”İsa Mesih ele verildi ve bizleri arındımak icin dirildi.

Onun yolundan yurumek arinmak demektir. 

Arınmak icin inanmak, yenilenmek ve cesur olmak gereklidir. Çünkü yaşam bir mücadeledir. Tanrı planını başarıyla gerçekleştirdi. Bizim de bu planı hayatımızda uygulayıp başarmamız gerekir. Arınmak göklere açılan bir kapıdır. Tanrı’ya yürümek ise bizlerin iradesiyle gerçekleşebilir. İsa Mesih bu yolu çarmıhta açtı. Sıkıntılar ve zorlukları aşarak dirilişe ulaşabiliriz.”

 Ayin sonunda ise Rab’de uyuyanlar için Hokehankist (Ayin-i Ruhani) duaları okundu. 

Ardından, muganni Artür Bağdasaryan, Kadasetli patrik Sahak II. eli ile kıdemli muganni olarak takdis edildi. 

Göklerdeki Babamız duası ile tören son buldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi