20 Nisan 2024 Cumartesi

Kuzey Hindistan’da Pastörler 3 Gün Boyunca Tutuklu Kaldı

Hindistan’ın kuzeyinde 19 Mart Perşembe günü Hindu radikallerin saldırısına uğrayan iki pastör, üç gün boyunca tutuklu kaldı. Yerel raporlara göre, pastörlere yönelik saldırı Kuzey Hindistan’daki Uttar Pradeş eyaletinden Faridpur bölgesinde yaşandı.

Pastör Sukhiram Kare ve Rohit Kumar, Faridpur pazarında rutin faaliyetlerini yapıyordu. Öğleye doğru Sourab Sharma adında dükkan sahibiyle konuşan pastörler, ona İncil verdi. Sharma, pastörleri dükkana çağırarak, daha çok insanın Hristiyanlık hakkında bilgi edinmek istediğini söyledi. Pastörler, dükkana geri döndüklerinde, Bajrang Dal militanları tarafından çevreleri sarıldı. Pastör Kare, Uluslararası Hristiyan Kurumu’na (ICC), ‘‘Başımızın belada olduğunu fark etti. 5-6 kişi çevremizi kuşatarak, neden Hristiyanlığı yaymaya çalıştığımızı sordu. Sert bir tonda konuşuyorlardı. Sesleri daha da yükseldi. Hakaret etmeye ve şiddet göstermeye başladılar’’ dedi.

Militanlar tarafından karakolu götürülen pastörlerin tutuklanması talep edildi. Pastör Kare, militanların kendilerini Hindu değerlere hakaret etmekle suçladıklarını belirtti. Olay daha sonra miliyetçi bir örgüt olan Vishva Hindu Parishad’a bildirildi.

İki örgütün baskısı nedeniyle güvenlik güçleri iki pastörün de üç gün boyunca tutuklu kalmasını sağladı. Bu karar, pastörlere yönelik hiçbir kanıt bulunmamasına rağmen verildi.

Kare, ‘‘Ailem için gerçekten endişelendim. Çünkü ben olmadan nasıl yaşayacakları konusunda kaygılıydım. Tutukluluğumun ne kadar süreceği hakkında da endişeliydim’’ dedi.

Bu durum, Faridpur’da Hristiyanların uğradığı ilk saldırı değil. 1 Mart 2020’de Hindu miliyetçiler, ev kilisesine saldırı düzenledi. Hristiyan bir çift şiddete maruz kaldı. Saldırın ardından güvenlik güçleri, Hristiyan çiftin yanı sıra diğer bir kilise üyesini de tutukladı. Bir gün süren tutukluğun ardından kefaretle serbest bırakıldılar. (persecution)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi