24 Nisan 2024 Çarşamba

Kuzey Kore’de Kutsal Kitap Sahiplerinin İnfaz Edildiğine Dair Yeni Rapor Yayınlandı

Bir insan hakları izleme örgütü tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Kuzey Kore’de Hristiyanlığı benimsedikleri için acımasızca işkencelere maruz kalan insanların ve Kutsal Kitap’a sahip oldukları için alenen infaz edilen kişilerin de dâhil olduğu korkunç dini özgürlük ihlallerini ayrıntılarla açıkladı.

Londra merkezli Korea Future Initiative’nin 98 sayfalık raporu bu ay yayınlandı. Rapor istismardan kurtulanlar, tanıklar ve faillerle yapılan 117 görüşmeye dayanıyor. Hristiyanlara ve Şamanlara yönelik toplam 273 din özgürlüğü ihlali yaşandığı belirtildi. Kurbanların yaşları 3ile 80 yaş üzeri arasında değişiyor.

Yazarlar, raporun amacının uluslararası toplumdaki karar vericiler için dini özgürlük ihlallerinin tam olarak açıklanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kim Jung-un

Lider Kim Jung-un’a Tanrı muamelesinin yapılması istenen Kuzey Kore’de Hristiyanlık yasa dışı kabul ediliyor. Raporda detaylandırılan dini özgürlük ihlallerinden bazıları şunlar:

  • Hükümet yetkilisi, Kutsal Kitap’a sahip olduğu gerekçesiyle kalabalığın önünde vurularak öldürüldü. Halka açık infazlar kalabalığa korku aşılamak amacıyla tasarlanmaktadır.
  • Bir Hristiyan, Kutsal Kitap bulundurduğu için halka açık bir alanda tahta bir direğe bağlanarak idam mangaları tarafından infaz edildi. Rapordaki diğer kişiler ise tutuklandı.
  • Hristiyanlar burun deliklerine kırmızı toz biberli sıvı karışımı dökülerek işkenceye maruz kaldı.
  • Hristiyanlığı benimseyen bir kişi çelik kafese konuldu ve parmaklıklara elektrik akımı verildi. Yüzünden ve sağ bacağından yaralanan kurban, ‘‘Mahkumlar genelde kafeste 3-4 saat kalır, ancak ben 12 saat orada kalıp dua ettim. Beni kurtarması için Tanrı’ya sürekli dua ettim’’ dedi.
  • Altı kişi, kalabalığın önüne çıkarılarak batıl inançlara sahip olmakla suçlandı. Beşi 3-10 yıl arası hapis cezasına çarptırıldı. Bedensel engelli altıncı kişi ise ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Rapor, Hristiyanların ve diğer inanç mensuplarının uğradığı diğer işkence biçimlerini sıraladı: Tahta sopalarla dövülmek, bacaklarından asılmak, vücutlarının sopalarla sıkıca bağlanması, uzun süre ayakta durmaya ve oturmaya zorlanmak, boğulmak, diğer mahkumların infazına ve işkencesine tanık olmaya zorlanmak, hücre cezasına çarptırılmak ve uykudan mahrum bırakılmak.

Sürgündeki insan hakları savunucusu Il-lyong Ju, rapora katkıda bulunanlar arasında yer aldı. Uluslararası toplumun Kuzey Kore’ye karşı harekete geçmesi gerektiğini söyleyerek, ‘‘Kuzey Kore’de hayatlarımızı elimizden alan ve düşüncelerimizi kontrol eden ayrıcalıklı azınlığın acımasız eylemleri engellenmeli. Suçları Auschwitz’in düşüncelerini çağrıştıran Kuzey Koreli yetkililer belirlenmeli ve sorumlu tutulmalı’’ dedi. (CHL)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi