16 Nisan 2024 Salı

Kuzey ve Güney Kore Sınırında “Barış Şapeli” İnşa Ediliyor

Kuzey ve Güney Kore arasındaki barışı simgeleyecek olan şapel ülke liderlerinin yüz yüze geldiği tek bölge olan Panmunome’de inşa edilecek.

Bu ayın başında, ortak güvenlik alanında yer alan ”Ateşkes Köyü” olarak da bilinen Panmunome’de yeni barış şapelinin inşaatı için temellerin atıldığı bir tören düzenlendi.

İnşaat projesini Episkopos Francis Xavier Yoo Su Il bizzat kendisi yönetecek.

Şapelin tek katlı ve yaklaşık 100 kişiyi ağırlayacak büyüklükte olması bekleniyor. Yapı 2000 metrekareden büyük bir arsa üzerinde yer alacak. Söz konusu Barış Şapeli, iki taraf arasındaki 3 yıl süren barış görüşmelerinin ardından yapılan ateşkesin anısına, 1958 yılında inşa edilmiş eski şapelin yerini alacak.

Şapelin temelleri atıldığı tören, ABD Başkanı Donald Trump, Singapur’da Kuzey Kore lideri Kim Jong-no ile bir araya gelmesinin ve Kore Yarımadası’nda kalıcı barış ve istikrar çağrısında bulunan ortak bir bildiri imzalamasından yaklaşık bir hafta önce gerçekleşti.

Aynı şekilde Kim, Güney Kore Devlet Başkanı Mun Zhe Inem ile bir araya geldi ve yarımadanın nükleer silahlardan arındırılması “ortak amacı” konusunda bir anlaşma imzalamıştı.

Şapelin aynı zamanda ateşkes köyünü koruyan askerler için de manevi bir beşik olacağını söyleyen Episkopos Xavier, Tanrı’nın lütfunu gösteren bir armağan olduğunu dile getirdi.

İnşaatın Mart 2019’da tamamlanması planlanıyor. (316 News/OD)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi