19 Mart 2024 Salı

Latin Amerika Başepiskoposu, Hristiyanları Dua Etmeye Çağırdı

Latin Amerika’nın Anglikan Başepiskoposu Rev. Gregory Venables, dünya çapında koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü on ülkeden beşinin Güney Amerika’da olması nedeniyle Hristiyanları bölge için dua etmeye çağırdı.

Başepiskoposu Rev. Gregory Venables

Koronavirüsün Latin Amerika toplumlarının temellerini sarstığını söyleyen Başepiskopos, bilgelik ve güç için dua edilmesi gerektiğini belirterek, ‘‘Önümüzdeki haftalarda ve aylarda insanlara yardım etme konusunda bilgeliğe sahip olabilmemiz için dua edin. Bu sıkıntılar hızlı bir şekilde geçmeyecek. Bilgece davranmalıyız’’ ifadelerinde bulundu.

Bölgede salgından en çok etkilenen ülke Brezilya oldu. Geçen hafta ulusal ölüm sayısı 150 bin’e ulaştı. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro salgının etkilerini durduramamakla suçlanıyor. 

Beşepiskopos Venables, ‘‘Çok fazla vaka ve inanılmaz derecede güvensizlik var. Latin Amerika ülkelerinin çoğu ekonomik olarak zor durumda. İnsanların hiçbir şeyleri kalmadı. Bu çok çaresiz bir durum’’ dedi. Başepiskopos salgınla nasıl başa çıkılacağına dair gerçek bir yanıt olmadığını, çünkü hükümetlerin katı kurallar koymasına rağmen salgının yayılmaya devam ettiğini belirtti. Venables, önlemlerin işe yaramadığını ve kısıtlamaların gevşetilmesiyle beraber işlerin kötüye gittiğini düşünüyor.

İngiltere’de olduğu gibi Latin Amerika’daki kiliseler de koronavirüsle mücadelede kilit bir rol oynadı. Gıda ve ilaç bankalarını yönetmenin yanı sıra Kilise’nin rolünün bunun ötesine geçtiğini söyleyen Başepiskopos, ‘‘Bazen tek yapabileceğiniz, karanlıktaki birinin elini tutmaktır’’ dedi.

Kilisenin salgından öğrendiği bazı şeyler olduğuna inanan Başepiskopos Venables, ‘‘Bu salgın kiliseyi dışarıya çıkardı. Bence bu yaşananların en büyük artısı, artık sadece içeriye bakıp her şeyi düzene sokmaya çalışmıyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi