29 Mart 2024 Cuma

Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd Hatay’da

Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Metropolitliğine bağlı olan kiliselere ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Metropolit Fahd, 4 gün boyunca Antakya, Samandağ, Altınözü/Sarılar ve Altınözü/Tokaçlı’da Ortodoks Kiliselerinin cemaat üyeleri ile buluşacak.

Ziyaret programına göre; Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Çarşamba akşamı Hatay’a giriş yaptı ve ilk olarak Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesine geldi. Saat 19:00’da Antakya Kilisesi’nde yapılan Şükür Duasına iştirak eden Fahd, Şükür Duasının akabinde Kilise bahçesinde verilen akşam yemeğine de katıldı.

Şükür Duası’nın yanı sıra Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd onuruna verilen yemeğe, Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil ile yöneticiler, kilise pederleri Dimitri Doğum ve Jan Dellüller’in yanı sıra çevre ilçelerdeki kiliselerin pederleri ve vakıf yöneticileri de eşleri ile birlikte katıldılar.

Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd ve beraberindeki heyet, duanın ve yemeğin ardından bölgenin tüm pederleri ve Antakya Kilisesinin cemaat üyeleri ile de uzun bir süre sohbet ettiler.

Lazkiye Metropoliti Fahd, Perşembe günkü programında ise Antakya Çarşını gezdi. Öğle yemeğinin ardından Harbiye Şelalelerini de gezen Metropolit Fahd ve beraberindekiler geceyi yine Antakya’da geçirdiler.

Beraberindeki heyet ile birlikte hafta sonuna kadar Hatay’da kalacak olan metropolit Fahd, Metropolitliğine bağlı olan kiliselere ziyaretlerini sürdürecek ve kilise cemaatleri ile buluşmalar gerçekleştirecek. 

Lazkiye Metropoliti Fahd Altnözü/Tokaçlı’da Kilise Cemaatiyle Buluştu

Metropolitliğine bağlı olan kiliselere ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Altınözü/Tokaçlı’da bulunan Maria Ana Rum Ortodoks Kilisesini ziyaret etti. Tokaçlı Kilisesinin cemaat üyeleri ile buluşan Fahd, kilisede gerçekleştirilen duanın ardından kilise cemaati ile sohbet gerçekleştirdi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’da bulunan Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Hatay programının ikinci gününde önce kültür gezisi gerçekleştirdi ardından Altınözü ilçesine geçerek Tokaçlı Kilisesi cemaat üyeleriyle birlikte oldu.

Cuma günü sabah kahvaltısından sonra, Metropolit Athanasios Fahd önce Hristiyanların Hac merkezlerinden olan Antakya Saint Pierre Kilisesini ziyaret etti. Müze Oteli ve ardından Antakya Arkeoloji Müzesini de gezen Fahd, öğle yemeğinin ardından da beraberindekilerle birlikte Altınözü ilçesi Tokaçlı Köyüne hareket etti.

Akşam saatlerinde Tokaçlı Kilisesinde Şükür Duası gerçekleştiren Fahd, duanın ardından Cemaat üyeleri ve gençlerle birlikte toplantı yaptı. Fahd akşam yemeğini de Tokaçlı Maria Ana Rum Ortodoks Kilisesinde cemaat üyeleri ile birlikte yedi. Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd’ın Altınözü Tokaçlı Maria Ana Rum Ortodoks Kilisesine ziyaretinde, Tokaçlı Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Antuvan Çoban, kilise Pederi Musa Papas, Sarılar Kilisesi Pederi Cebrail Kuşoğlu’nun yanı sıra bölgedeki Ortodoks Kiliselerinin pederleri ve yöneticiler ile cemaat üyeleri de hazır bulundular. 

Lazkiye Metropoliti Fahd Altnözü/Sarılar Kilisesi’ni de Ziyaret Etti

Metropolitliğine bağlı olan kiliselere ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’da bulunan Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, bu bağlamda Altnözü/Sarılar’da bulunan Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesini de ziyaret etti. Kilisenin cemaat üyeleri ile buluşan ve uzun süre sohbet Fahd, kilisede gerçekleştirilen akşam duasının ardından yine kilise bahçesinde onuruna verilen yemeğe de katıldı.

Geçtiğimiz hafta içinde Hatay’a gelen Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Antakya ve Tokaçlı kiliselerini ziyaretinin ardından programının üçüncü gününde ise Altınözü/Sarılar Kilisesini ziyaret etti.

Cumartesi günü öğleden sonra Antakya’dan Altınözü’ne geçen Fahd, Sarılar Aziz Georgios Manastırında cemaat üyelerince karşılandı. Sarılar ve Tokaçlı Kiliselerinin Pederleri, Kilise Yönetim Kurulu Üyeleri ile cemaat ile birlikte toplantı yapan Metropolit Fahd, fikir alış-verişleri ve söyleşinin ardından Akşam Duasına iştirak etti.

Akşam Duasının ardından bölgedeki diğer kiliseleri de ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, incelemelerinin ardındansa yine cemaat üyeleri ve bölgenin gençleriyle toplantı gerçekleştirdi.Hatay’daki kiliselerin cemaat tarafından sahiplenilmesinin önemine vurgu yapan Fahd, Altnözü Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi yönetimince tertip edilen Akşam Yemeğine katıldı ve Sarılar halkı ile doyasıya sohbet etti. 

Samandağ’da Coşkulu Ağırlama

Geçtiğimiz günlerde Hatay’a gelen Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Metroplitliğine bağlı kiliselerde yaptığı gezi ve incelemelerin sonuncusunu Samandağ’da gerçekleştirdi. Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi, Altınözü/Tokaçlı Maria Ana Rum Ortodoks Kilisesi ve Altnözü/Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesini ziyaretlerinin ardından Samandağ Aziz İlyas Kilisesi’ne de gelen Fahd, burada oldukça coşkulu bir şekilde karşılandı.

Samandağ Kilisesinin cemaat üyeleri ve gençler Metropolit Fahd’ı hurma dalları ile karşıladı. Pazar Ayinini de Samandağ’da gerçekleştiren Fahd kilise cemaati ile de uzun sohbetler etti.

Metropolit Athanasios Fahd, Pazar Ayini sonrasında öncelikle cemaat mensubu merhum İlyas Geçkil’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Gerçekleştirilen dini sohbetin sonunda kilise yönetimi ve pederleri ile birlikte öğle yemeği yedi.

Öğleden sonraki programda ise Samandağ’da bulunan diğer kiliseleri de gezen Metropolit Fahd, akşam saatlerinde ise kilise salonunda çocukların ve Kilise Korosunu söylediği ilahi resitaline katıldı. Samandağlı gençlerle soru-cevap şeklinde dini bir sohbet gerçekleştiren Fahd, Hatay’da bulunmaktan ve kilise cemaatleriyle birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Dimyan Yakupoğlu’na Kıdemli Peder Rütbesi

Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Samandağ ziyaretinde ayrıca kilise pederlerinden Dimyan Yakupoğlu’na kıdemli peder rütbesi de verdi. Fahd, Kıdemli Pederliğe yükselen Abuna Dimyan Yakupoğlu’nu Kutsal Haç ile onurlandırdı.

Metropolit Fahd, bu karşılamadan ve ağırlamadan ötürü Samandağ Aziz İlyas Rum Ortodoks Kilisesi yönetimine, kadınlar kolu üyelerine, koro grubuna, gençlik kolu üyeleri ile değerli Samandağ halkına canı gönülden teşekkürlerini de iletti.

Fahd’ın ziyaretinde, Samandağ Kilisesi Vakıf Başkanı Dr. Dimyan Emektaş, Samandağ Kilisesi Pederleri Trifon Yumurta ve Dimyan Yakupoğlu’nun yanı sıra kilise yönetimi, cemaat üyeleri ve bölge kiliselerinin pederleri hazır bulundu.Samandağ kilisesi cemaat üyeleriyle hep birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından geceyi Antakya’da geçiren Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, Pazartesi günü sabahı ise Hatay programını tamamlayarak Lazkiye’ye hareket etti.

(SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi