29 Mart 2024 Cuma

Lazkiye Metropoliti Athanasyos Fahd Hatay’da Diyakonluk Ataması Gerçekleştirdi

Lazkiye Metropoliti Athanasyos Fahd, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Yayladağı Sınır Kapısında kalabalık bir heyetle karşılanan Fahd, daha sonra Antakya’ya geçerek, Antakya Ortodoks Kilisesi’ndeki Şükür Duası ile duanın akabinde verilen yemeğe katıldı.

Diyakonluk Ataması da Gerçekleştirildi

Metropolit Athanasyos Fahd’ın riyasetinde Perşembe akşamı ise yine Antakya Ortodoks Kilisesinde Aziz Melekler Mikail ve Cebrail’i anma günü ayini yapıldı. Aynı törende, Lübnan Balamand Üniversitesi mezunu Abdullah Papasoğlu’nun ‘Diyakonluk Ataması’ da gerçekleştirildi.

Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Diyakonluk Ataması töreninde Metropolit Fahd’ın yanı sıra, Antakya, İskenderun, Samandağ ve Altınözü Ortodoks Kiliselerinin pederleri de hazır bulundu.

Metropolit Athanasyos Fahd, Antakya Aziz Petrus ve Pavlus Kilisesi’nde görevlendirilecek olan Abdullah Papasoğlu’nun, Diyakonluk takdisini yaparak cüppesini de bizzat giydirdi. Abdullah Papasoğlu’nun Kahinlik ataması ise 12 Kasım Salı günü Altınözü ilçesi Sarılar Mahallesi’nde yapılacak.

Antakya Ortodoks Kilisesinde Aziz Melekler Mikail ve Cebrail’i anma günü ayini ve Abdullah Papasoğlu’nun Diyakonluk Atamasının akabinde ise kilise bahçesinde tüm cemaatin katılımı ile bir kokteyl tertip edildi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi