25 Nisan 2024 Perşembe

Libya’da Hristiyanlığı Kabul Edenler Tutuklanıyor

Libya’nın İç Güvenlik Teşkilatı, Trablus kentinde Hristiyanlığı kabul eden ve Tanrı Sözü’nü vaaz eden vatandaşların ve yabancıların tutuklanacağını bildirdi.

Güvenlik teşkilatı, tutuklananların kimliğini ve sayısını açıklamadı. Altı Libyalı, bir Pakistanlı ve iki Amerikalı’nın yüzleri kapatılmış halde videoları yayınlandı. İki Amerikalı, Gateway International School’da çalışmaktaydı. Amerikalıların ‘Assemblies of God’ adlı müjdeleme kuruluşuna üye olduğu açıklandı. Hristiyanlar, okulda Tanrı Sözü’nü paylaşmakla suçlandı.

İç Güvenlik Teşkilatı, Amerikalıları halkı Hristiyanlığa döndürmekle suçladı. Yapılan basın açıklamasında, ‘‘Libya halkı inançlarıyla gurur duyuyor ve ulusal kimliklerinin bir parçası olarak kabul ediyor. İnançlarının suiistimal edilmesini ulusal güvenliği tehdit eden düşmanca bir eylem olarak görüyorlar. Toplumsal kimliğimizi tehdit eden unsurları izlemeye devam edeceğiz. Hristiyanlığı kabul etmenin, terör eylemlerinden hiçbir farkı yoktur’’ ifadelerinde bulunuldu.

Siyasi Diyalog Komitesi’nden Salem Musa Madi, oğlu Sifaw’ın Trablus’ta gözaltına alındığını söyledi. Genç, 6 Nisan’da İç Güvenlik Teşkilatı tarafından Hristiyanlığı kabul etmesi nedeniyle tutuklandı. 

Open Doors, Libya’da yaklaşık 35 bin Hristiyanın yaşadığını açıkladı. 1 Ekim 2021- 1 Eylül 2022 tarihleri arasında 200 Hristiyan’ın fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığı, 19 Hristiyan’ın kaçırıldığı ve 15 Hristiyan’ın tutuklandığı bildirildi. Hristiyanlara ait sekiz bina saldırıya uğradı. Libya, Open Doors’un Hristiyanların en çok zulme maruz kaldığı ülkeler listesinde 5. sırada yer alıyor.

İç Güvenlik Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, Hristiyanların savcılığa sevk edildiği ve infaz tehlikesiyle karşı karşıya olduğu duyuruldu. (CNA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi