25 Nisan 2024 Perşembe

Londra, Üçüncü Kez Kadın Episkopos Seçti

Yeni Londra Episkoposu, eskiden bir doktor olan Sarah Elisabeth Mullally seçildi.

Başbakanlık ofisinden gelen açıklamaya göre, Kraliçe, Londra’nın yeni Episkoposluk makamına Episkopos Richard Chartres yerine Sarah Elisabeth Mullally’nin atanmasını onayladı.

Londra Episkoposu, Canterbury ve York Başepiskoposlarından sonra İngiltere Kilisesi hiyerarşisinde üçüncü en önemli din adamı olarak geçiyor.

Mullally, episkoposluk görevine başlamadan önce 2006 yılında ülkenin Sağlık Bakanlığı’ndaki sağlık personeli ile çalışma bölümünün başkanlığını yapıyordu. 35 yıldan fazla bir süre Ulusal Sağlık Servisi (NHS) için çalışan Mullally, kadın sağlığı ve hemşirelik alanındaki başarıları ile 2005 yılında İngiliz İmparatorluğu’nun kadın komutanlarından biri olarak seçildi.

İki çocuk annesi, Mullally Episkoposluk görevine atanmasına rağmen Ulusal Sağlık Sistemi’ne ve King`s College London Üniversitesi’nin yönetim kuruluna dahil olarak tıbba olan ilgisini kaybetmedi.

Ayrıca İngiliz Parlamentosu Lordları Meclisi’nde de yer alacak olan Sarah Mullally, en büyük hobisi ise çanak çömlek.

Londra’daki kadınlar 1994 yılında papaz olarak atanmaya başladı ancak İngiltere Kilisesi, resmi olarak 17 Kasım 2014’te kadın episkoposu yasasını onayladı.

İngiltere Kilisesi’ndeki ilk kadın episkopos Oxford lisansüstü öğrencisi Libby Lane. Mullally ise episkoposluğa liderlik edecek üçüncü kadın oldu. (SAT-7 TÜRK/Çeviren: Olga Daşcinscaia/ria.ru,iz.ru)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi