19 Nisan 2024 Cuma

Londra’daki Episkoposlardan Saldırılara Tepki

Katolik episkoposlar Londra’daki ‘trajik’ terörist saldırılara tepki gösterdi.

Londra’da gerçekleşen ve geride yedi ölü ve onlarca yaralı bırakan terörist saldırı sonrasında tüm dünyadaki Katolik Kardinal ve piskoposlar dua ediyorlar.

Westminster Başepiskoposu ve İngiltere ve Galler Katolik Piskoposları Konferansı Başkanı Cardinal Vincent Nichols, dün gece Twitter’da saldırı kurbanları için dua ettiklerini söyledi.

#LondonBridge #BoroughMarket ve #Vauxhall‘daki huzur bozucu ve şiddet içeren olayların mağdurları için bu gece dua ediyorum.

Cardinal Nichols, Güney Afrika Durban OFM Başpiskoposu Kardinal Wilfrid Fox Napier,  Cardinal Nichols’un tweet’ine duaları ve başsağlığı dileğiyle cevap verdi.  Kardinal Vincent, lütfen Londra ve Manchester’daki son terör olaylarından etkilenenler için samimi taziyelerimi kabul edin!

Amerika Birleşik Devletleri Katolik Piskoposlar Konferansı ayrıca, Pazar günü yapılan açıklamada mağdurlara ve ailelerine dua ettiler ve taziyelerini dile getirdiler.

Amerika Birleşik Devletleri Katolik Piskoposlar Konferansının Başkanı olan Galveston-Houston Kardinali Daniel N. DiNardo demecinde, “Bu sefer Londra’nın merkezinde bulunan masum insanlara yapılan kötü amaçlı saldırılar yüzünden dünya üzüntüye boğulurken hamsin yortusu daha yeni başlamıştı” dedi.

“Bu tür trajik saatlerde, Tanrı’nın Kutsal Gücü’nün, bu korkunç saldırıda sevdiklerini kaybetmenin üzüntüsü içinde olanlara ve çok trajik bir şekilde yaralanan düzinelerce insana yardım etmesi için yalvarıyoruz.”

“Aynı zamanda, ilk müdahalecilerin cesaretinde, İngiltere’nin insanları olan kardeşlerimizin gerçek ve cesur ruhunu görüyoruz. Allah, ailelerimizi koruyan erkeklere ve kadınlara kuvvet, zeka versin ve onları esirgesin  ve aşırı radikallik  yolunu seçen herkesin yüreklerini kötülüklerden arıtsın.  Hıristiyan inancımızdaki dayanışmamız ve barışa bağlılığımız kırılamayan bir bağdır” diye ilave etti.

“Amerika Birleşik Devletleri genelindeki kardeşlerim piskoposlar ve Katoliklerle birlikte halihazırda Papa Françesko’nun ettiği dua dolu şefaatine katılıyoruz: “Allah bütün dünyaya barış ihsan eylesin, bu savaş ve terörizm yaralarını iyileştirsin.”

Pek çok episkoposluk ve kilise, sosyal medya aracılığıyla onlar içi dua ettiler ve başsağlığı dilediler.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi