25 Nisan 2024 Perşembe

Lübnan Dışişleri Bakanı Basil, IKBY Başkanı Barzani ile Iraklı Hristiyanlar hakkında görüştü

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani tarafından kabul edildi.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Barzani, bütün imkanlarıyla Hristiyan sığınmacılara yardım etmeye ve onları korumaya hazır olduklarını belirtti. Hristiyan vatandaşlardan ülkeyi terketmemesini isteyen Barzani, “terör tehdidinin geçici olduğunu, teröristleri yenilgiye uğratacaklarını” kaydetti.

Barzani “Kürdistan bölgesindeki bütün unsurlarla ya birlikte kendi topraklarımızda özgürce yaşayacağız ya da birlikte öleceğiz. Kürdistan bölgesi hükümeti olarak Hristiyan kardeşlerimize gönüllü olarak peşmerge güçleriyle birlikte topraklarını ve ülkelerini savunma hakkı vereceğiz” ifadesini kullandı.

Barzani, ayrıca Lübnan ile Kürt bölgesi arasındaki tarihi ilişkileri hatırlatarak, işbirliğinin güçlendirmek istediklerini dile getirdi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil de terörist saldırılar nedeniyle evlerini terkeden Hristiyan sığınmacıları barındırdıkları için Barzani ve Kürt halkına teşekkür etti.

Basil, Irak temasları kapsamında başkent Bağdat’ta, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakan Vekili Hüseyin Şehristani ile ortak basın toplantısı düzenlemişti. Basil, daha sonra Erbil’e gelerek, Mar Yusuf Kilisesi’nde kalan Hristiyan sığınmacıları ziyaret etmiş ve burada Papa basil barzaniFrancis’in Özel Temsilcisi Kardinal Fernando Filoni ile görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi