29 Mart 2024 Cuma

Lusavoriç Korosu 90. Yılı Kutlandı

Taksim Surp Harutyun Ermeni Apostolik Kilise’si “LUSAVORİÇ” korosu kuruluşunun 90. Yıldönümü’nü, 22 Eylül pazar günü Beyoğlu Surp Yerortutyun Ermeni  Apostolik Kilisesi’nde kutsal sunu ayini ile kutladı. Duaların edildiği ve koronun seslendirdiği ilahilerin ardından, kilise salonuna geçilerek Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı “Değabah” Episkopos Sahak Maşalyan ayine riyaset etti.

Lusavoriç korosunun 90. Kuruluş yıldönümü kutlaması ve Başepiskopos Şahan Sıvacıyan’ın ölümünün 6. Yıldönümü anması, Beyoğlu Surp Yerortutyun Ermeni Apostolik Kilisesi’nde, Kutsal sunu ayini ile dualar ve ilahiler eşliğinde gerçekleşti. 

Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı “Değabah” Episkopos Sahak Maşalyan riyasetinde saat 10.30 da başlayan Kutsal sunu ayinini,  Kıdemli peder Kirkor Damatyan gerçekleştirirken, sunakta baş yardımcılığı Kıdemli Diakos Vahram Lüleciyan yaparken diğer yardımcıları ise değişik kiliselerden gelen muganniler oldular. 

Ayine Amerikan Ermeni Kilisesi önderliğinde görevli Rahip Vazken Karayan da misafir olarak katıldı. 

Episkopos Maşalyan’ın günün Kutsal Kitap sözü üzerine verdiği vaazın ardından, Taksim Surp Harutyun Kilisesi’nde görevli  Aram Demirci, Arda Kılıç ve Emil Özçelik adlı mugannilere 4.derece mugannilik ve Tatyos Karapekmez adlı muganniye ise kıdemli Mugannilik payeleri Değabah Maşalyan tarafından özel bir törenle verildi. 

Komünyon dağıtımının ardından 6 yıl önce ebediyete uğurlanan Baş Episkopos Şahan Sıvacıyan ve Rabde uyuyan Lusavoriç korosuna emeği geçen yönetici ve din adamları için Hokehankist ( Ayin-i Ruhani ) duaları okundu.

Ayin süresince ilahileri Şefleri Hagop Mamigonyan yönetiminde Lusavoriç korosu seslendirdi. 

Kilisedeki törenlerin ardından kalabalık imanlı topluluğu ile birlikte  Naregyan salonuna geçildi. Burada da Lusavoriç Korosunun sevgi sofrası gerçekleştirildi. 

Salonu dolduran kalabalık, Lusavoriç korosu elemanlarının seslendirdiği Ermenice şarkılarla hoş zaman geçirdiler. Sırası ile söz alan Koro başkanı Şant Çakmakçı ve Şef Hagop Mamigonyan, koronun tarihi, bu günü ve geleceği ile ilgili konuşmalar yaptılar. Çocuk korosu oluşturduklarını Şefliğini de Hrant Çizmeciyan’ın yaptığını dile getirdiler. 

Yemek sonunda 90. Yıl anısına üzerinde Koronun logosu bulunan bir pastayı Episkopos Maşalyan ve yöneticiler birlikte kestiler. 

Değabah Episkopos Maşalyan kapanış konuşmasında, geçmişteki tüm koro elemanlarını anarken günümüzdeki tüm koro elemanlarına tebriklerini sundu. 

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi