29 Mart 2024 Cuma

Mafyanın Papa’ya çirkin tepkisi, İtalyan kamuoyunda öfke uyandırdı

mafya

Papa Francis’in geçenlerde Sat7 Türk’ten de duyurduğumuz gibi, mafyayı afaroz etmesinin ardından mafya elemanları Vatikan’a tepki gösterdiler. Örgütün tepkisi İtalyan kamuoyunda öfkeyle karşılandı.

Cezaevlerinde yatan, mafya örgütüne bağlı olmaktan ve suç işlemekten cezaevinde bulunan mahkûmlar hapishanede her Pazar günü düzenlenen dini ayine katılmadıkları gibi seslerini yükselterek protesto gösterisinde bulundular. Molise bölgesinin cezaevindeki mafya üyeleri aforoz edilmelerine tepki olarak ilk kez cezaevi şapeline gitmediler.

Aynı zamanda Calabria’daki Oppido Mamertina kentinde kilisenin organize ettiği Hazreti Meryem’i anma yürüyüşü, bölgede uyuşturucu trafiği ile organize suç konusundaki kötü siciliyle bilinen mafya ve adli suç örgütü “N’drangheta” tarafından manipüle edildi.

Dini yürüyüşün rotasının değiştirerek, bir cinayet davasında hüküm giyen anca sağlık sorunları sebebiyle ev hapsinde tutulan 82 yaşındaki mafya babası Peppe Mazzagatti’nin evinin önünden geçirilmesi, bölgeyi iki hafta önce ziyaret eden ve mafyaya sert tepki gösteren Papa Francis’e mesaj olarak yorumlandı.

Örgütün üyelerinin omuzlarında taşıdıkları Meryem Ana heykelini mafya babası Peppe Mazagatti’nin evinin önünden geçerken yere kadar eğerek selamlamaları da büyük tepkilere yol açtı.

Roma hükümeti, “Meryem Ana suç makinelerinin önünde eğilmez” diyerek “Olur böyle şeyler. Büyütülmemesi gerek” yorumunda bulunan Belediye Başkanı Domenico Giannetta ve olaya müdahale etmeyerek sessiz kalan Emniyet Müdürlüğü hakkında soruşturma açtı.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi