26 Nisan 2024 Cuma

Malatya Katliamı Davası: Sosyal Medyada Sahte Hristiyan Birlikler Kuruldu!

imagesMalatya Katliamı davasının dün görülen 78. duruşmasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, sanık Emre Günaydın duruşmaya katılmazken, Abuzer Yıldırım, Salih Güler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker de mahkeme başkanından izin isteyerek duruşmadan ayrıldı. Duruşmada, gizli tanık İlker Çınar’a tutuklu sanıklardan Levent Ercan Gelegen tarafından soru yöneltildi.

Sanıklardan Hüseyin Yelki’nin kendisine ifadesinin değiştirmesi yönünde yöneltildiği iddia edilen baskılarla ilgili; “Cezaevi müdürü beni çağırdı. Bana; ‘sana içeriden ve dışarıdan ifadenin değişmesi için baskı yapılmış, doğru mu’ diye sordular. Böyle bir dilekçe gelmiş. Benim ifademi aldılar. Ben de cezaevinde olduğum için dışarıdan böyle bir baskının gelemeyeceğini, içeriden de bir baskı olmadığını söyledim” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Bu cezaevi müdürünün haddine mi? Neden böyle bir dilekçe mahkemeye sunulmuyor, ya sen yalan söylüyorsun ya da müdür” dedi.

Bu diyalogun ardından sanıklardan Levent Ercan Gelegen, gizli tanık İlker Çınar’a soru yöneltmeye başladı. Ancak gizli tanığın görüntüsünü aktaran sistem arızalanınca duruşmaya ara verildi.

Daha sonra sorularını yönelten sanık Gelegen: Facebook’ta Türkiye Hristiyan Protestan Gençlik Birliği adı altında bir grup oluşturulmuş. Türkiye Hristiyan Protestan Birliği’nin istifasını isteyen bir grup. Sen bunu bilmiyorken, neden Hristiyan Protestan Gençlik Birliği yoktur dedin? Bu grubun çok sayıda üyesi var.

İlker Çınar: O siteyi sen açmıştırsın, sayıyı da kendin arttırmıştırsın. Manipülasyon yapıyorsun. Sen zirvesanik.com diye bir site kurdun, burada sahte birlik oluşturdun. Sen internette bir birlik varmış gibi Türkiye Hristiyan Protestan Birliği’ni istifaya davet ettin. Sen Mehmet Ülger’in yaptığı sahte birliklere destek verdin. Senin bu sitende sahte belgelerde konu edilen kişilerin isimleri bulunuyor. İnternette ve sosyal medyada bu tür faaliyetleri yürüttün. Bunlar senin Mehmet Ülger’e verdiğin destektir.

Sanık Gelegen: Siz benim sayfamı okudunuz mu? Oradaki tüm bilgilerin açık kaynak bilgileri olduğunu göreceksiniz.

Bir başka ilginç diyalog Gelegen’in dini inançları konusunda yaşandı. Gelegen’in: “ıristiyan olarak yaşadığım 4 yıldan utanıyorum. Şuanda namaz kılmaya başladım.” demesi üzerine mahkeme başkanı; Sen “savunma yaparken ‘Ben Hıristiyan’ım’ demedin mi?” diye sordu.

Sanık Levent Ercan Gelegen: Hayır efendim, ben Mesih inancındayım dedim
Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa: Ne farkı var?
Sanık Levent Ercan Gelegen: Mesih inancında olan bir kurtarıcı bekler
Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa: Sen hangi tarihlerde Hıristiyan oldun, ne zaman Müslüman oldun?
Sanık Levent Ercan Gelegen: Elhamdülillah Müslümanım. 2001-2005 tarihleri arasında Hıristiyandım. 2005 yılından sonra Misyonerlerden uzaklaştım. 2008 yılından sonra dini inançlar konusunda boşluğa düştüm. Cezaevine düştükten sonar 3 ay önce cezaevine imam gelip gitmeye başladı. Bana yeniden bir şeyler anlattı. Ben 3-5 ay önce Müslüman oldum. ifadelerini kullandı.

Mahkeme devam ediyor. Özellikle İlker Çınar’ın ifadeleri doğrultusunda, TSK içinde ki illegal yapılanmaların ve gizli örgütlerin yapısına yönelik önemli gelişmeler yaşanıyor.

(Kaynak: Malatya Havadis)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi