28 Mart 2024 Perşembe

Malatya’da Zadik Kutlaması

Malatya’da, Elazığ Ermeni Cemaati’nin katılımı ile ‘Paskalya Bayramı’ coşkusu gecikmeli de olsa bir kez daha kutlandı.

Dört yılda bir aynı zamana denk gelen İsa Mesih’in ‘Diriliş Bayramı’ olan ‘Surp Zadik’ ‘Paskalya Bayramı’ Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan tarafından geçtiğimiz hafta sonu Malatya Surp Harutyun Kilisesi’nde düzenlenen ayinle bir kez daha büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Gecikmeli de olsa Elazığ’dan gelen Ermeni Cemaatinin katılımı ile kutlanan ‘Surp Zadik’ Bayramı ayinin de mumlar yakılarak, dualar edildi.

“Sadece ‘Rab Hisus’ta ışık ve sorunsuz bir yaşam vardır”

Düzenlenen ‘Zadik’ ayininde Malatya ve Elazığ Ermeni Cemaati ile bir araya gelen Avedis Tabaşyan, ayinde kısa bir vaaz vererek, “Bizler Rab Hisus’un ölümden kıyam edilişini büyük bir coşku içerisinde sizlerle, gecikmeli de olsa tekrardan büyük bir coşku içerisinde kutluyoruz. O yüzden hep bir ağızdan ‘Krisdos Haryavi Merelots’ ‘Rab Hisus Dirildi’ diye seviniyoruz. Rab Mesih ölümü yenerek bizi günahlarımızdan kurtardı ve bizler de onun ölümü yenmesi ile birlikte yepyeni bir yaşam sahip olduk. Bu yüzden her ‘Diriliş Bayramı’nda yumurtalarımızı sevinçle tokuştururuz. Çünkü yumurta yeni bir yaşamı simgeler” dedi.

“Krisdos Haryavi Merelots’ ‘İsa Mesih Dirildi’”

Verilen vaaz sonrasında tutulan 50 günlük orucun ardından Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan tarafından cemaate ‘Hağartutyun’ ‘Kutsal Ekmek ve Şarap’ verildi.

Daha sonra Paskalya Bayramı dolayısı ile hazırlanan masa başında ilahiler söylendi.

Masadaki yumurta, ekmek, tuz ve suyu takdis eden Avedis Tabaşyan, daha sonra ‘Krisdos Haryavi Merelots’ ‘İsa Mesih Dirildi’ sözleri ile ayini tamamladı.

Ayin sonrasında bayram sevincini bir arada yaşayan cemaat süslenmiş olan yumurtaları tokuşturarak bayramı coşku içerisinde kutladı.

Elazığ’da ev ziyaretleri gerçekleştirildi”

Aynı gün Elazığ’a geçerek, orada bulunan Ermeni cemaat üyelerinin ev ziyaretlerini de gerçekleştiren Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, evleri teker teker kutsayarak, ‘Surp Zadik’ coşkusunu dualar ve ilahiler eşliğinde tamamladı.(SAT-7 TÜRK/Ketrin Tabaş)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi