29 Mart 2024 Cuma

Mali’de Kaçırılan Rahibe İçin Dua İsteği

Hristiyanlara yönelik zulmü vurgulamaya çalışan Project Wake Up, Şubat 2017’de Mali’de kaçırılan Rahibe Gloria Cecilia Nárvaez Argoti için dua isteyen bir video yayınladı.

Videoda, ‘‘Bu örnek kardeşimiz, kaçırılmak için seçilen kişi değildi, ancak diğer kız kardeşlerinden birinin hayatını kurtarmak için kendini feda etti. Kendisini kaçıranlar tarafından yayınlanan videolarda, serbest bırakılması ve inancına sadık kalması için dua istiyor’’ ifadeleri yer aldı.

Project Wake Up, inanlıların her zamanki Rahibe Gloria’yı hatırlamasını ve onun için dua etmeye devam etmesini istedi. Temmuz ayında, rahibenin inanlılardan kendisi için dua etmelerini istediği el yazısı bir notla hayatta olduğunu göstermesine izin verildi. Kardeşi Edgar Narváez Argoti’ye gönderdiği mektupta Rahibe Gloria, ‘‘Herkese en içten selamlarımı gönderiyorum. Tanrı sizi kutsasın ve sağlık versin. Dört yıldır tutukluyum ve şimdi yeni bir grupla birlikteyim. Herkes benim için dua etsin. Tanrı’nın özgürlüğümü geri kazanmama yardım edeceğine inanıyorum’’ dedi.

Silahlı adamlar, 7 Şubat 2017’de Karangasso’da Mary Immaculate Fransisken Rahibeleri Cemaati üyesi Rahibe Cecilia’yı kaçırdı. Adamlar, rahibeyi cemaatin ambulansının anahtarlarını teslim etmeye zorladı. Araç daha sonra terk edilmiş halde bulundu. Associated Press’e göre, ülkedeki bir yargıç kaçırılma olayından dört kişiyi sorumlu tuttu.

Rahibe Cecilia, kaçırılmadan önce 12 yıl Mali’de görev yapmıştı. Cemaati, ülkede büyük bir sağlık merkezinin yanı sıra, bir ila iki yaşlarındaki yaklaşık 30 kimsesiz çocuğa bakılan bir evi yönetiyor. Rahibeler, yaklaşık 700 kadına okuma yazma öğretiyor. Ayrıca bölgede birçok annenin yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine, cemaat üyeleri yiyecek kıtlığı zamanları için ambar projesi üzerinde çalışıyor.

Silahlı adamlar, en genç rahibeyi kaçıracaktı, ancak Rahibe Cecilia onun yerini almak için gönüllü oldu. Dört yılın ardından rahibenin hala hayatta olduğuna dair kanıtlar mevcut. (CNA)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi