19 Nisan 2024 Cuma

Malta Devlet Başkanı Kürtajın Yasallaştırılmasına Karşı Çıktı

Çoğunluğu Katolik olan ada ülkesi Malta’da, kürtajlar yasaya göre suç sayılsa da pratikte ceza kanunlarına uyulmuyor. Malta devlet başkanı konuya ilişkin, “Kürtaj yasallaştırma yasasını imzalayacağıma istifa etmeyi tercih ederim” açıklamasında bulundu. 

George Vella

2019’da ülkenin Başkanlığına seçilen 79 yaşındaki emekli doktor George Vella kürtajın yasallaştırılması konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunarak: “Cinayetleri onaylayan yasa tasarısını hiçbir zaman imzalamayacağım. Fakat parlamento ve yürütme organlarının böyle bir yasama girişimine hakkı var. Bu yüzden yasayı kabul etmeyişimin bir göstergesi olarak istifa edebilir ve mesleğime geri dönebilirim” dedi.

Marlene Farruga

Bağımsız Milletvekili Marlene Farruga’nın 12 Mayıs’ta kürtajın yasallaşması için meclise bir yasa tasarısı sundu. Bu durumu Katolik Akdeniz ülkesi için duyulmamış türden bir yasama girişi oldu. Söz konusu yasa tasarısı kürtaj yapmak isteyen kadınların ve suç ortaklarının 3 yıl hapis cezasına mahkûm eden Malta mevcut Ceza Kanunun bu maddesini kaldırmayı öneriyor.

Diğer ülkelerde olduğu gibi, bazı durumlarda kürtajın kabul edilebilirliği hakkında konuşan George Vella: “Ya öldürüyorsunuz ya da öldürmüyorsunuz, hayatı ya koruyorsunuz ya da korumuyorsunuz, yarım ölüm diye bir durum yok olamaz da. Bu ”eğer” ve ”ama” gibi kavramları olmayan son derece açık bir gerçektir” diye tepki gösterdi.

Malta’nın önde gelen iki Partisi, bağımsız bir milletvekili tarafından öne sürülen tasarıya karşı çıktıklarını açıkladı. Ada devletinin iktidar partilerinin yasa tasarısı konusundaki pozisyonları ülke nüfusunun %90’ı vaftiz edilmiş Katoliklerden oluştuğu için tartışmasız olumsuz yönde oldu.

Yerel Episkoposlardan biri: “Anne rahmi ulusun en değerli ve kutsal varlığıdır, insan yaşamını beslenmesine ve büyümesine olanak sağlar. Bu yüzden anne rahminin ölümün değil yaşamın doğuş yeri olarak kalabilmesi için dua etmeliyiz” açıklamasında bulundu. (O.D/cnl.news)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi