19 Nisan 2024 Cuma

“Maranatha”, isimli Hristiyan Organizasyon Kenya’da Su Kuyularının Açılabilmesi için 105.000 Dolar Bağış Topladı

Kenya’da su kuyularının açılabilmesi için bağış kampanyası başlatan Uluslararası Gönüllüler Örgütü Maranatha’nın sponsorları, #GivingTuesday olarak da bilinen uluslararası bağış günü sayesinde, tam 105,201 Amerikan doları topladı. Söz konusu bağışların tamamı, sosyal ağlar, e-posta ve Maranatha topluluğunun kendi web sitesi üzerinden yapıldı.

Maranatha topluluğunun başkanı Don Noble: “İnsanların gösterdiği cömertliğe hayran kaldık. Bağış kampanyasına katılan herkes, birlik olduğumuzda neler başarabileceğimizin çok güzel bir örneğidir. Bu cömertlik sadece bizim tarafımızdan değil, Kenya’da artık temiz su içebilecek binlerce insan tarafından da hissedilecek.”

#GivingTuesday Kampanyası, ilk kez sosyal ağ ve diğer çevrimiçi araçlar üzerinden gerçekleşti. İnsanlar kişiselleştirilmiş bir bağış toplama etkinliği oluşturup sosyal ağlar ve e-posta yoluyla arkadaşları ve aileleri ile paylaşmaya başladılar.

Kaliforniya’nın, Del Mar ilçesinden Elizabeth Rabbitt, kampanyayı online ortam üzerinden yayarak 46 sponsor buldu ve Maranatha için 15.480 dolar toplanmasına yardımcı oldu.

Geçtiğimiz yıl Sao Tome, Principe adası ve Kenya’da yürütülen bağış kampanyaları için Maranatha’ya bağlı olarak çalışan Elizabeth Rabbitt: “Geliştirdiğim online bağış sistemini kullanmak oldukça kolaydı dolayısıyla komşularım ve arkadaşlarım projeme cömertçe yaklaştılar. Toplanan bağışları online ortamdan takip edebiliyor olmak insanları mutlu etti, projeye şahsen dahil oldukları bilinci ise onlara ve bize hedefe ulaşmamız aşamasında yardımcı oldu” açıklamasında bulundu.

#GivingTuesday aracılığı ile toplanan bağışlar Kenya’nın su olmayan bölgelerinde birden fazla kuyu açmak için yeterli olacak. Genelde kadınlar ve çocuklar olmak üzere tüm köylüler her gün kirli nehirlerden su almak ya da akan nehir yataklarında kuyular açmak için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyorlar. Bu kaynaklar kirli olsa bile onlar için şimdilik başka bir seçenek olmadığı belirtiliyor.

Maranatha organizasyonu şu ana kadar düzenlemiş olduğu bağış kampanyaları sayesinde dünya çapında 1000’den fazla su kuyusunun açılmasına vesile oldu.

Maranatha’nın 2018 yılı için projesi; 19 milyonu aşkın kişinin temiz su sıkıntısı çektiği Kenya’da su kuyuları açmaktı.

2019 yılında 50. yıldönümünü kutlayacak olan “Maranatha Volunteers International” Adventist Kilisesi’ne bağlı bir organizasyon. Şimdiye dek yürütmüş olduğu her bir proje toplumun refahı için özenle tasarlandı.

Günümüzde, Maranatha organizasyonu dünya çapında 14 ülkede çalışmaya devam ediyor. Çalışmaları genellikle kilise, okul ve su kuyularının inşasına odaklanıyor. Projelerin bazıları gönüllüler tarafından toplanan bağışlar ile yürütülüyor.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi