25 Nisan 2024 Perşembe

Mariapoli Toplantısı Yeniden İskenderun’da!

Chiara Lubich ve birkaç arkadaşı tarafından bir ideal olarak başlatılan ve dünyada birçok kıtaya yayılan ‘Sevgi’ hareketini, tüm insanlarla tanıştırma etkinliği olan ‘Mariapoli’ (Meryem’in Şehri), çok uzun bir sürenin ardından İskenderun’da yeniden gerçekleştirildi. Çevre il ve ilçelerden gelen 70’e yakın kişi 2 gün boyunca İskenderun Katolik Katedrali’nde ‘Sevgi’yi ve ‘Tecrübeleri’ni paylaştı.

Başta bu hareketin Türkiye’deki temsilcileri olan Focolare’ler ile birlikte İstanbul’dan gelenler, Mersin’den, Antakya’dan ve İskenderun’dan katılımcılarla birlikte iki gün boyunca toplantılara ve bir dizi etkinliklere katıldılar. Katedral salonunda yapılan ‘Bizimle Kal! Gün batmak üzere’ toplantılarda, Chiara Lubich’in bu ideali nasıl yaşattığı ve nasıl büyüttüğü anlatılırken, dünyadaki siyasi ve dini liderlerle yaptığı görüşmeler de sinevizyon şeklinde katılımcılara izlettirildi.

İki gün boyunca bu ideali daha önceden bilenlerin tecrübelerin de dinlendiği etkinlikte, toplantıya yeni katılanlar da kendi görüşlerini ve fikirlerini paylaştılar. Paylaşımların yanı sıra grup çalışmaları da yapan katılımcılar, ayrılan gruplara göre yemekleri de birlikte hazırladılar, masaları da hep beraber düzenleyip, yemek sonrası da bulaşıkları da beraberce yıkadılar. Yapılan bu paylaşımlar, katılımcılara birlikte bir iş yapmanın hazzını yaşamalarını da sağladı. Programa katılan çocuklar için de ayrıca etkinlikler de düzenlendi.

İskenderun’da uzun bir aradan sonra düzenlenen Mariapoli Etkinliğine, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti de küçük bir sunumla katkı sağladı. ‘Hristiyanlıkta Ümit’ konusu hakkında konuşan Monsenyör Bizzeti, Mariapoli etkinliğinin İskenderun’da yapılmasına çok sevindiğini söyledi ve tüm katılımcıları bir sonraki toplantı için bir kez daha İskenderun’a davet etti.

Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra toplanan Mariapoli katılımcıları, Cumartesi gecesi hep birlikte bir eğlence tertip ettiler. Hep birlikte ilahiler söyleyen katılımcılar, daha sonra çalınan müzikler eşliğinde gece boyunca dans edip eğlendiler.

Mariapoli Etkinliğinde katılımcılar hep birlikte Pazar Ayinine de katıldılar. Episkopos Bizzeti’nin önderliğindeki ayin, İskenderun Katolik Kilisesi Başrahibi Lucian Abolintoaiei, Mersin Katolik Kilisesi Rahibi Francis Dondu ve Peder Angelo tarafından yönetildi. (SAT-7 TÜRK / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi