20 Nisan 2024 Cumartesi

Martin Luther’in Eserleri Ukrayna Diline Çevrildi

Martin Luther’in 80’den fazla eseri 5 ciltte toplanarak, tarihte ilk kez Ukraynacaya çevrildi.

Kiev’de, Martin Luther’in Ukraynacaya tercümesi yapılan 80’den fazla eserinin sunumu gerçekleştirildi. Çevirisi yapılan her bir eser Martin Luther’i farklı bir şekilde yansıtıyor.

Martin Luther’in eserlerini tercüme eden Ukrayna Lutheran Kilisesi Episkoposu, beş ciltlik baskının tüm Ukraynalı Hristiyanlar için yararlı olacağını dile getirdi.

Vyacheslav Gorpinchuk, “Bugün burada Ukrayna halkı için Martin Luther’in 5 ciltte toplanan eserlerinin tanıtımını yapıyoruz. Tanrı’ya şükürler olsun ki Martin Luther insanlara artık Ukrayna dilinde de hitap edebilecek. Eminim ki beş ciltlik baskı tüm Hristiyanlar için yararlı olacak. Çünkü Luther bizler için Reformasyon’un kurucusudur’’ açıklamasında bulundu.

Ukraynaca’ya tercümesi yapılan eserlerde Luther’in çeşitli bakış açılarını görmek mümkün.

  • Birinci ciltte, Martin adeta bir vaizci gibi Aziz Yuhanna’nın İncil’deki yazılarını 4 bölümde inceliyor.
  • İkinci ciltteki eserlerini Kutsal Yazılara eşsiz bir çevirmen olarak yazıyor.
  • Üçüncü ciltte, Galatyalılara Mektup ile ilgili görkemli dersleri ve inançla kurtuluş doktrini hakkındaki reformasyonunu konu alıyor.
  • Dördüncü cilt ise Luther’i toplumun reformcusu olarak tanıtıyor.
  • Beşinci cilt de Luther’i bir arkadaş olarak gösteriyor. Burada daha çok başkalarının Luther hakkındaki apokrifleri yer alıyor.

Martin Luther’in eserlerinin 5 ciltlik setini almak isteyenler Vyacheslav Gorpinchuk’tan şahsen temin edebilir veya Ukrayna Lutheran Kilisesi sayfasından sipariş edebilirler. Kiliseden gelen açıklamalara göre, gelecek yıl, Martin Luther’ın tüm kitaplarının tercüme edilmiş versiyonlarının yayınlanması planlanıyor.(Olga Daşcinscaia/cnlnews,youtube)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi