29 Mart 2024 Cuma

Megakilise Pastörü: ”Covid-19 Korkusu Tanrı’dan Değil”

Behold Israel’in ev sahipliğinde düzenlenen ve Teksas, Fort Worth’daki Birchman Baptist Kilisesi’nden canlı yayınlanan ‘Dönüşünü Bekliyoruz’ konferansında konuşan Pastör Jack Hibbs, koronavirüsten korkmanın ‘Tanrı’dan olmadığını’ vaaz etti.

Güney Kaliforniya’daki 10 bin üyeli Calvary Chapel Kilisesi’nin kurucusu ve kıdemli pastörü olan Hibbs, 18 Eylül’de düzenlenen konferansta, ‘‘COVID-19 gerçek bir virüs. Ancak şeytani olan şey, açıklanamaz ve mantıksız bir tepkinin varlığıdır. Gerçekten bilime inanıyor musunuz? Daha ağır hastalıklar var, ancak kimse onlardan bahsetmiyor. AIDS nedeniyle daha fazla insanın hayatını kaybetmesine rağmen, kimse bunu konuşmuyor. Neden konuşulmuyor? Çünkü gündeme uymuyor. Bu şeytani bir öğretiş’’ dedi.

Hibbs, COVID-19’un şeytani bir öğretiş olan ruhsal korku sorununa neden olduğunu söyledi. Tanrı’nın kendisini sevdiğini bilen Hristiyanların COVID-19’dan korkmaması gerektiğini vurgulayan pastör, ‘‘Şeytan, aldatmak için var ve korku en büyük güçtür. Sizce Kutsal Kitap neden ‘Yetkin sevgi, korkuyu siler atar’ diyor? Tanrı’nın yüreğinin sana bağlı olduğunu bildiğin zaman korkmana gerek yok. Hepimiz hastalanabiliriz. Unutmayın, insanlar COVID-19’dan önce de hastalanıyordu ve ölüyordu. Bu durumun kafa karışıklığı yaratması, şeytanidir’’ dedi.

İnanlılar için en büyük umudun Kilise’nin kendinden vazgeçmesi olduğunu söyleyen Hibbs, ‘‘İsa Mesih, kendinden vazgeçmeyi öğretti. İsa, öğrencilerine ‘Sizi yanıma alacağım’ diyerek, Yuhanna 14’te her şeyi başlattı’’ dedi. 1. Selanikliler 4. bölümünü paylaşmaya devam eden Hibbs, ‘‘Yaşamakta olanlar ve Mesih’e ait ölüler, Rab’bi karşılamak üzere bulutlar içinde alınıp götürüleceğiz. Böylece sonsuza dek Rab’le birlikte olacağız. Elçi Pavlus, Rab’bin her an Kilise için geri dönebileceğine inanıyordu. Bu, bir inanç savunması değil, Kutsal Kitap’ta açıklanan bir öğretidir’’ dedi. 

‘‘Kendinden vazgeçme, Hristiyanlara umut vermeli ve hizmet için teşvik etmeli’’ diyen Hibbs, ‘‘Hristiyanların bedenleri değişecek, ancak bu reenkarnasyon inancına dayalı bir değişim olmayacak. Bu umuda her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Kutsal Kitap, dirilişi öğretir. Dünyada yaşamı sonlanan Hristiyanların bedenine ‘uykuda’ denir. Çünkü İsa Mesih, geri döndüğünde değiştirileceğiz. Bu bedende Cenneti miras almayacağız. Bedenimizin değişmesi gerekiyor. Hepimiz ölmeyeceğiz, ancak hepimiz değişeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

İsa Mesih’in her an geri dönecek olmasının, inanlıları Müjde’yi paylaşarak başkalarını sevmeye teşvik etmesi gerektiğini söyleyen Hibbs, ‘‘Hristiyanlar, Rab’bin gelişine hazır olmak için Kutsal Kitap okumalı. Asla pes etmeyin ve güveninizi kaybetmeyin. Gözlerinizi İsa’ya çevirmenizi istiyorum. Çok yakına bakmayın. Yoksa endişeler ve korkularla tükenirsiniz. İsa Mesih’e doğru ilerleyin ve iman zırhını her gün giyinin. İsa önünüze açık bir kapı koydu. O’nun adını inkâr etmeyin ve sözüne itaat edin. Başarısız olmayacaksınız’’ dedi.

Bir günlük ‘Dönüşünü Bekliyoruz’ konferansındaki diğer konuşmacılar arasında Birchman Baptist Kilisesi’nin kıdemli pastörü Bob Pearle, Kaliforniya’daki Calvary Şapeli’nin kıdemli pastörü Barry Stagner ile Eriha vali yardımcısı ve Behold Israel’in kurucusu Amir Tsarfati yer aldı. (CP)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi