24 Nisan 2024 Çarşamba

Meksika Epsikoposluk Konferans Merkezi’ne Bombalı Saldırı

Mexico City’de bulunan Meksika Epsikoposluk Konferans (CEM) Merkezi’ne “Anti-Otoriter Eylemin Gayri Resmi Feminist Komandoları” ev yapımı olduğu tahmin edilen patlayıcılarla bir saldırı düzenlendi. Konferans sözcüleri kimsenin yaralanmadığını belirtti.

Cuernavaca Episkoposu Ramon Castro’nun paylaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde, patlayıcının merkezin dışında infilak ettiği görüntülerini gözler önüne serdi.

Episkopos Castro, “Meksikalı Episkoposlar Konferans merkezi üç silindirli ev yapımı patlayıcı bir cihazla saldırıya uğradı. Bu durum Meksika’daki durumu açık bir şekilde yansıtıyor” açıklamasında bulundu.

Merkez Basın Büro Müdürü Aramando Cavazos, “Sabahın erken saatlerinde CEM binasının ana kapısına ev yapımı patlayıcı bir cihazın yerleştirildiğini” söyledi. Cavazos, patlamanın sadece infilak ettiği kapıda maddi hasara yol açtığını ve içeride ya da dışarıda kimsenin yaralanmadığını ifade etti.

Meksika Epsikoposluğu, vatandaşların şiddetle ilgili tüm endişelerini paylaştıklarını ve barışın geliştirilmesi adına yapılan çalışmalara kendilerini adadıklarını vurguladı.

Adli tıp, patlayıcı ve fotoğraf uzmanları kanıt toplamak için patlamanın gerçekleştiği merkeze gönderildi. Ön soruşturma tamamlandıktan sonra davanın Meksika Başsavcılığına devredileceği ve suçluları arama çalışmalarının devam ettiği belirtilmişti.

Eylemi “Feminist Grup” Üstlendi

Catholic Culture’ın haberine göre, 25 Temmuz günü konferans merkezine gerçekleştirilen saldırıyı radikal feminist bir grubun üstlendiği belirtildi. Episkoposluk, “Gayri Resmi Feminist Komandolar” olarak kendilerini belirten grubun yaptığı saldırı eylemini “nefret söylemi” olarak değerlendirdi. Feminist grubun yaptığı açıklama ise şöyle:

“Gece yarısından sonra… los Mysterios anayolu üzerindeki Meksika Episkoposluk Konferans Merkezine dinamit, LP gazı ve bütandan oluşan patlayıcı bir mekanizma yerleştirdik.

Ne TANRI, ne de YÖNETİCİ! Tanrılar adına yapılan tüm işkence ve cinayetler için! Pedofil papazların istismar ettiği her bir çocuk için! Anarşist isyanın başkaldırısı! Anti-Otoriter Eylemin Gayri Resmi Feminist Komandoları için…  (K)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi