29 Mart 2024 Cuma

Merhamet Yılında Papa’yı Milyonlar Ziyaret Etti

2015 yılı Aralık ayında, Papa’nın 2016 yılını “Kutsal Merhamet Yılı” olarak belirlemesinin ardından, resmi açılıştan sonra Vatikan’ı yaklaşık 3 milyon din adamının ve turistin ziyaret ettiği belirlendi.

Yaklaşık 2,8 milyon kişi, Aziz Petrus Bazilikasını ziyaret etme fırsatını buldu. Bununla beraber Vatikan’ın en önemli bazikalarından Aziz Pavlus, Aziz Yuhanna, Santa Maria Maggiore bazilikalarını da ziyaret etti. Bu zaman içerisinde Vatikan’da bir çok önemli etkinlik de düzenlendi. Güvenlik önlemleri için etkinliklerde 3600 polis görev aldı.

Başpiskopos Fisichella, “Polisin sıkı güvenlik önemleri sayesinde, herkes gönül rahatlığıyla Vatikan’ı rahatça gezebildi.” dedi.

Tahminlere göre, Merhamet yılı boyunca Vatikan ve Roma’daki kutsal yerleri yaklaşık 30 milyon kişinin ziyaret edebileceği düşünülüyor. Ancak, Vatikan Radyosu, çoğalan terör olayları sebebiyle ziyaretçi sayısının daha az olacağını belirtiyor. Yetkililer, Çoğu insanın kalabalık yerlerden uzaklaşmaya çalıştığını, bu yüzden gelecek kişi sayısı haliyle düşeceğini  söylüyor.

En çok ziyaretçi alan tarihler ise, her zaman olduğu gibi Kutsal haftada ve Paskalya’da olacağı tahmin ediliyor. (Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi