24 Nisan 2024 Çarşamba

Merkel, Türkiye’deki Hristiyanlara özgürlük istedi

angela-merkel

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, ülkesinde yaşayan Müslümanların özgür olmasını istediği kadar Türkiye’de yaşayan Hıristiyanların özgür olmasını istediğini söyledi. Baden-Württemberg Eyaleti’nin (BW) Schwaebisch Gmünd şehrinde dün Protestan Kiliseler Birliği Gençlik Kolları Forumu’na katılan Şansölye Angela Merkel, kiliselerle çalışmanın önemini vurguladı. Merkel, “Ülkemizde kiliselerle devlet ayrı olsa da, kiliselerle özgür ve demokratik temel düzen için çalışmak vazgeçilmezdir. Kilise değerleri Avrupa’da önemli temel değerleri oluşturur.” dedi.

Hıristiyanlığa ait değerlerin siyasette de temel unsurları oluşturduğunu dile getiren Merkel, “Fakat günlük hayattaki realiteyi de kabul etmek gerekiyor. Hıristiyan Demokratik Birlik partisi olarak aile yapısını ve evlilikleri korumalıyız. Ayrımcılığa karşı durup birlikte yaşamı önemsemeliyiz.” dedi.

Merkel konuşmasında, Württemberg Protestan Kiliseler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Steffen Kern’in bir isteğini dile getirdi. Merkel, Kern’in isteği üzerine Almanya’da yaşayan Müslümanların özgür olmasını istediği kadar Türkiye’de yaşayan Hıristiyanların özgür olmasını istediğini ifade etti.

Şansölye Merkel, kiliselerin Almanya’da yaptıkları önemli çalışmaları da överek, bunun güçlü bir hukuk devletini oluşturmadaki önemine değindi.

Hukuk devleti anlayışının daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden başbakan, bu konuda kiliselerle istişareli ilerlenmesini tavsiye etti.

Yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Merkel programın sonunda dualarla uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi