25 Nisan 2024 Perşembe

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Noel Sevinci

Mersin’de yaşayan Hristiyan toplumu 24 Aralık gecesi Noel Bayramı’nı büyük bir coşku ve katılımla kutladı.

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde yapılan Noel Ayini’ni Peder Coşkun Teymur yönetti. Kutsal ayinde kalabalık cemaat mensuplarının yanısıra Mersin milletvekili Alpay Antmen ve Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ile dini liderler hazır bulundu. Hristiyan olmayan vatandaşlarda ayine oldukça ilgi gösterdi.

Ayin esnasında Peder Coşkun Teymur verdiği Noel vaazında günün anlamına ilişkin sözlerinden sonra törene çiçek gönderen veya bizzat hazır bulunan başta Mersin Valisi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ile diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kutsal Ayin’in icra edildiği saatlerde her türlü güvenlik önleminin alınması üzerine Peder Teymur, İl Emniyet Müdürü ve polis teşkilatına minnet ve şükranlarını ifade etti.

Ayinden sonra kilise yönetiminin çocuklara hazırladığı hediyeler dağıtıldı. Daha sonra ayine katılan misafirler ve cemaat mensupları kilise salonunda yapılan kokteylde eğlendi.

26 Aralık Pazartesi günü, öğleden sonra kilise yönetimi ve Peder Teymur, şehir protokolü için kabul töreni düzenlediler.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi