28 Mart 2024 Perşembe

Mersin’de Vaşak Görüntülendi

vaşak Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Yaban Hayatının İzlenmesi ve Tür Tespiti Projesi çalışmaları kapsamında fotokapan yöntemiyle kentte bir vaşağın tespiti yapılarak kayıt altına alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin’in sahip olduğu biyolojik zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması, yaban hayatının sürdürülebilirliği ve bu kaynakların korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla projeler geliştirdiklerini söyledi.

Mersin Üniversitesi’yle birlikte “Yaban Hayatının İzlenmesi ve Tür Tespiti Proje”sini sürdürdüklerini aktaran Çörtük, şöyle konuştu:

“Bilimsel danışmanlığını biyoloji bölümünden Prof. Dr. Gökhan Coral, Doç. Dr. Rıza Binzet ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Hüseyinoğlu’nun yaptığı projeye şube müdürlüğü olarak biz de destek veriyoruz. Proje çalışmalarında Cehennemdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde kurulan fotokapanlarla nadir memeli türlerinden olan vaşağı görüntüleme şansını yakaladık. Proje çalışmalarında kullanılan fotokapanlar yaban hayatının izlenmesi, insanın yabani yaşam üzerindeki olumsuz faaliyetlerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması açısından çok önemli. Projeden edinilen bilgiler doğrultusunda başta yaban hayatı geliştirme sahaları olmak üzere diğer alanlarımızın da daha etkin bir şekilde izlenmesi, kayıt altına alınması ve korunması sağlanmış olacak.”

MEÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr.Gökhan Coral da vaşağın, kedigiller familyasından 20-25 kilogram ağırlığında orta büyüklükte bir etobur olduğunu belirterek, insanlardan uzak duran ve daha çok geceleri avlanan vaşağın bu nedenle zor görüldüğünü söyledi.

Kaçak avcılık ve habitat kaybı nedeniyle sayıları azalan vaşakların korunması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Coral, bunun için projeler geliştirilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi