fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Meryem Ana Evi’nde Görkemli Meryem’in Göğe Alınması Bayramı

Her sene olduğu gibi, 15 Ağustos tarihine denk gelen günde, Bakire Azize Meryem Ana’nın Göğe Alınması Bayramı, İzmir Selçuk Bülbül Dağı’nda bulunan Meryem Ana Evi’nde görkemli bir şekilde kutlandı.

Kutsal Efkaristiya Ayini başlamadan önce, şapelden çıkarak Meryem Ana Evi’nin yakınındaki sarnıcın karşısında bulunan alana doğru giden tören alayı ile birlikte, turfanda üzüm ve incir, ayrıca ekmek ve gevrek, İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec tarafından takdis edildi.

Ayin, İtalya Milano Başepiskoposu Monsenyör Mario Delpini başkanlığında yönetildi ve İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin ile Keldani Diyarbakır Emeritus (Emekli) Başepiskoposu Monsenyör Ramzi Garmou törene eşlik ettiler. Milano Başepiskoposu’nun yoldaşı Don Maurizio Zago, İzmir Anglikan Kilisesi’nden Peder James Buxton, İzmir’de farklı kiliselerden ve Antalya’dan rahipler de ayine katıldılar. Ayrıca Meryem Ana Evi Derneği’nin Başkanı Noel Micaleff de kutlamada yer aldı. 

Solda sağa Keldani Kilisenin Emeritus Başepiskoposu Mons. Ramzi Garmou, Milano Başepiskoposu Mons. Mario Delpini, İzmir Başepiskoposu Mons. Martin Kmetec ve peder Alessandro Amprino, İzmir Başepiskoposluğun Şansölyesi

Vahiy bölümünden ve Aziz Pavlus’un Korintlilere Birinci Mektubu’ndan sözler okunduktan sonra, Aziz Luka tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden Sözleri Alsancak Rosario Kilisesi’nin Başrahibi Peder Igor Barbini okudu.

Ana teması “Apaçık ve gerçek” olan vaazını veren Mons. Delpini iki konu geliştirdi, öncelikle “İyiliğin Düşmanı, dünyanın ve yaşamın gerçeğinin apaçık olduğuna bizi ikna etmek istiyor”, ardından “Meryem gerçeğin ilahisini söylüyor” dedi. Vaazı: “Burada, Meryem Ana Evi’nde görkemle kutlanan Bakire Azize Meryem’in Göğe Alınması Bayramında bizler kutsal gizemlere katılır ve iman bakışıyla gerçeği tanırız. O halde Meryem’in ilahisine, gerçeğin ilahisine paydaş olmak için apaçık olanın ahmaklığına ortak olmaktan kaçınalım” cümleleri ile bitirdi.

Milano Başepiskoposu Mons. Mario Delpini

Ayin sonunda Monsenyör Martin Kmetec teşekkür mesajında, öncelikle ziyareti için Milano Başepiskoposu’na derin şükranlarını sundu. “Dante’ye göre, “yaratılan en alçakgönüllü ve en yücesi” olan ve cennete alınan Meryem Ana’yı birlikte kutlama fırsatı bulduk; kardeş kiliselerimizi birleştiren odur, tüm kilisenin annesi odur. Bu inançla, bize ve tüm insanlık için Kurtuluş armağanı için Rab’be şükrediyoruz.” dedi. Ardından Mons. Ramzi Garmou’ya “ Buradaki varlığınız için teşekkür ediyorum, Rab’bin sizin aracılığınızla kiliseniz için, her türden acı ve denemelerle denenen sadıklarınız için çalışmaya devam edeceğini umuyorum” dedi.

Mabedin Rektörü Peder Robert Bondea’ya, Kapusen Rahipler Topluluğu’na ve Meryem ve Havari Yuhanna’nın Öğrencileri Cemaati’ne bu mabetteki pastoral ve ruhani hizmetleri için teşekkürlerini sundu. Ayrıca Meryem Ana Evi Derneği ve jandarma olmak üzere emniyet personeline teşekkür etti.

İzmir Başepiskoposu Mons. Martin Kmetec

Monsenyör Garmou, Arapça ve Fransızca olarak kısaca söz alırken İzmir cemaati gönüllülerinden oluşan koro ilahileri söyledi ve Yasemin Perşembe org çalarak ayine renk kattı.

Tören bittikten sonra cemaat Meryem Ana Evi Derneği’nin bahçesinde, dernek tarafından verilen ikram için davet edildi.

Tüm gün yüzlerce ziyaretçi Meryem Ana’nın ulusal kutsal mabet alanına geldi. Bu yüzden evin içine girmek için uzun süreler beklemek gerekti.

(SAT-7 TÜRK /Nathalie Ritzmann-İzmir)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi