20 Nisan 2024 Cumartesi

Meryem Ana’nın Lekesiz Varoluşu Bayramı Kutlandı

İstanbul/Beyoğlu’nda yer alan Azize Maria Draperis Katolik Kilisesi’nde, Meryem Ana’nın Lekesiz Varoluşu (Immaculata Conceptio) Bayramı 8 Aralık Cumartesi günü kutlandı.

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez’in riyasetiyle gerçekleşen ayin ile imanlı halk, İsa Mesih’in ilk gelişini kutlamaya hazırlandı.

Noel’e Hazırlık Devresi’nde kutlanan ve liturjik takvimin ilk Meryem Ana Bayramı, giriş ilahisi ve dua ile başladı. Giriş ilahisinde Yeşaya 61:10 ayetine yer verildi.

Okunan ilahi ve duanın ardından imanlı halkından görevlendirilmiş kişiler okudukları Tanrı sözleri ile günün içeriğindeki gizi hatırlattılar(Yaratılış 3,9-15:20, Mezmur 98, 1-4 ve Efesliler 1,3-6: 11-12).

Yapılan okumaların hemen ardından Luka 1, 26-38 bölümü okundu ve Epispokos Ruben Gonzalez tarafından imanlı halkı isteklendiren vaaz verildi.

Episkopos Ruben Gonzalez’in verdiği vaazının ardından imanlı halkdan görevlendirilmiş bir kişi tarafından yakarmalar okundu. Daha sonra, ekmek ve şarabın Mesih’in bedeni ve kanı olmaları için yapılan yakarış ile Efkaristiya imanlı halka dağıtıldı.

Bayramın sonunda Episkopos Ruben Gonzalez gelenlere iyi temennileri ve teşekkürlerini iletti.

Son olarak ise ayine katılan herkes paydaşlık içinde bu özel gün için hazırlanan yemekleri yedi.

(SAT-7 TÜRK)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi