25 Nisan 2024 Perşembe

Metropolit Melki Ürek, İskenderun’da ‘Yenilenme Pazarı’ Ayini Yaptı

İskenderun Süryani Katolik Kilisesi’nde, geçtiğimiz hafta sonu ‘Kilisenin Yenilenme Pazarı’ ayini düzenlendi. Ayini, Adıyaman’dan gelen Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek yönetti. Kutsal Ayine Katolik Kilisesi Pederleri Francesco Pirisi ve Dariusz Dogondke de katıldı.

Ekmek ve Şarabın kutsandığı ayinde bir vaaz veren Metropolit Melki Ürek, yenilenmenin önemine vurgu yaparak; “Yolsuz olmak, Hristiyanlık dışı yaşayış tarzları ve gidişatlar; insanı şaşkınlıkla vurur, sonunu hüsranla bitirir. Bunlar birbirini kovalarken yenilenme çabasının arzusuyla böylece nefasetini algılarız. İsa Yahudileri yenilemek istedi. O millet, eskimiş ve yıpranmıştı. Yahudiler imandaki rutin yürüyüşlerinde eskimişti, köhnemişti ve artık çobanları olan Rab Allah’ı bile tanımaz oldu. Aynı halk, süreli ve dünyevi menfaatleri için her şeyi anlıyordu ama konu Maneviyat ve Tanrı izzeti, O’nun adının yüceliği lehine olunca; Onu tanımaz ve kabul etmez oldular.

Öykülenen inanç bilgisi zaten insan kaynağı değildir. O, olsa olsa ruhta rüşt bir insanın iç gözlerinin insanların fevkinde merkez noktasına odaklanmasıdır. Bu odaklanmayla; ‘olgun kişiler arasında hikmetle sözler söylüyoruz ama bu hikmet ne şimdiki çağın, ne de bu çağın gelip geçici önderlerinin hikmetidir. Tanrı’nın saklı hikmetinden gizemli biçimde söz ediyoruz. Zamanın başlangıcından önce Tanrı’nın bizim yüceliğimiz için belirlediği bu hikmeti, bu çağın önderlerinden hiçbiri anlamadı. Anlasalardı Yüce Rabbi haça germezlerdi’ (I.Kor. 2:6-8) (Zekeriya ve Yenilenme gerçeği)

Dürüst insanlar gerçekçi, hakiki ve samimidirler. Dürüst insanların içi dışı birdir. Ne yazık ki bu bulunması zor bir özelliktir. Problem şu ki bütün insan etkileşimleri yüzeyseldir. Diğerlerini kendi görme duyu lensimizle algılarız. Dürüst ve güvenilir olmak ender bulunan bir değerdir. Sahte hevesler, medya abartmaları, sanal kişilikler ve kişisel markalarla dolu bir dünyada yaşıyoruz ve herkes sahip olamadığı şeyi istiyor, kendini farklı şekilde yansıtıyor ve daha da önemlisi hiç kimse bunların böyle olduğunu kabul etmiyor ya da farkında değil. Sanki her şey kullanım içinmiş gibi, aşırıcılık kendini hissettirmeden insanı vurabiliyor” şeklinde konuştu.

İskenderun Süryani Katolik Kilisesinde düzenlenen ayine, İskenderun’daki Hristiyan vatandaşlar katılım gösterirken, ayin sonunda kilise bahçesinde yapılan kokteylde, Metropolit Melki Ürek, duaya iştirak eden cemaat üyeleriyle bir araya geldi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi