25 Nisan 2024 Perşembe

Mısır Kıpti Kilisesi Temsilcileri’nden Patrik Sahak II’ye Ziyaret

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 17 Haziran Perşembe günü Mısır’dan gelen Peder Markos Fawri önderliğindeki Kıpti Kilisesi üyelerini kabul etti. Görüşmede Kiliseler Arası İlişkiler Sorumlusu Kıdemli Peder Drtad Uzunyan da hazır bulundu.

Bu nezaket ziyareti esnasında misafirler, İskenderiye Kıpti Kilisesi Kadasetli Patriği Papa II. Tawadros’un selamlarını ilettiler.

Peder Markos Fawri ve beraberindekiler öncelikle Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin hizmetini ve faaliyetlerini daha yakından tanıma olanağına eriştiler. Bu doğrultuda, kendilerine aktarılan kısa bilgileri büyük bir ilgiyle takip ettiler. Görüşme esnasında, iman esaslarında paydaş, Ermeni ve Kıpti kardeş kiliselerinin, Hristiyan Ailesi’deki en tarihi ve geleneksel kiliselerden oldukları vurgulandı.

Ziyaret vesilesiyle, Papa II. Tawadros Hazretleri’nin Patrik Sahak II. Hazretlerine göndermiş oldukları mektup takdim edildi. İskenderiye Patriği, Kadasetli Patrik Sahak II’yi, sevgiyle ve Aziz İncilyazar Markos’un takdisleriyle selamlamakta, aynı zamanda, Kıpti Kilisesi’nin faaliyetleri ve amacı hakkında kısa bilgiler sunmaktaydı. Ziyaretçiler daha sonra, Papa II. Tawadros Hazretleri’nin Patrik Hazretleri’ne hediye olarak gönderdiği hoş görünümlü patriklik asasını sundular.

Patrik Sahak II, ziyaretçi Kıpti Kilisesi üyelerini takdis etti ve kilise yararına sürdürecekleri çalışmalarda kendilerine başarı dilediler. Ziyaret sonunda, ziyaretçiler, konukseverliği için Patrik Hazretleri’ne teşekkür ettiler.

Görüşme sonrasında, ziyaretçiler Patrik Hovhannes Golod Koleksiyonu’nu ve Patriklik Katedrali’ni ziyaret ederek, Kidemli Peder Drtad Uzunyan’dan bilgiler aldılar.

Son olarak, Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde kısa bir şükran duası ederek ziyaretlerini tamamladılar.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi