29 Mart 2024 Cuma

Mısır’da Saldırıya Uğrayan Kıptilerin Cenaze Töreni Yapıldı

Mısır’ın Minye kentinde Saint Samuel Kilisesi’nde düzenlenen vaftiz töreninden dönen Kıptileri taşıyan otobüse yönelik saldırıda aynı aileden 7 kişi yaşamını yitirmiş, 18 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı IŞİD üstlenirken, Kıpti Kilisesi üyeleri, bir kez daha cihatçılar tarafından hedef alınmış olan Kıptiler, yönetime gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için tepki gösterdi.

Cuma günü yapılan cenaze törenine Kıpti Ortodoks Kilisesi’nden büyük bir katılım olurken kurbanların cenazeleri Prens Tadros Kilisesi’nden kaldırıldı. Yaslı halkın, keder ve öfke içinde olduklarını belirttiler.

AFP’nin haberine göre, tabutların “Kanımızla, Ruhumuzla, Haç’ı Savunacağız!” sloganıyla kiliseden çıkarıldığını ve güvenlik güçlerin yuhlandığını yazdı.

Reuters’a konuşan Mar Girgis Kilisesi Rahibi Rad Noseer Mitri, “Saldırganlara, tüm bu olanlara rağmen hala onları sevdiğimizi söylemek isteriz. Yine de bir sorumuz var – bunu bize neden yapıyorsunuz? Biz kimseye kötülük yapmıyoruz. Kilisemize ve milletimize tam bir dürüstlük içinde hizmet ediyoruz. Terörizmde veya nefrette hiçbir rolümüz yok. Sadece kilisemize ve ülkemize dünyanın her yerindeki diğer insanlar gibi hizmet ediyoruz” dedi.

Minya Episkoposu Makarios, güvenlik güçlerine teşekkür ederek Kıpti halkına, cumhurbaşkanlığının da dahil olduğunu belirterek yetkililerin, suçlulara gereken cezayı vereceklerine dair sözlerini unutamayacağı vaadinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdül Fettah El Sisi, kurbanlar için bir dakikalık sessizlik düzenlerken ve başsağlığı sunmak için Kıpti Ortodoks Kilisesi Papası II. Tawadros’u aradı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında da aynı manastırın yakınlarında düzenlenen bir saldırıda 28 Hristiyan yaşamını yitirmiş, bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.(BBC,AFP,Reuters)

 

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi