23 Nisan 2024 Salı

Mısır’daki Kiliselere Yapım İzni Çıktı

Güney Mısır’daki valilik yetkilileri, yaklaşık 20 yıl bekledikten sonra 21 kiliseye restore edilmek, genişletilmek ve yeniden inşa edilmek için izin verdi.

Bazı kaynaklara göre; yetkililer, bu hareketi ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in bu ayın ilerleyen zamanlarında ülkeyi ziyaret etmesine atfettiler.

World Watch Monitor’ün haberine göre, El- Minye Valisi Essam el-Bedevi, bazı kiliselerin 20 yıldır izin almayı beklediğini belirterek son altı ay içinde 21 kilise için El-Minye valiliğinden yapım izni çıktığını açıkladı.

Yerel bir kaynak, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi’nin “ABD’ye Mısır’ın Hristiyanlar ile ayakta durduğunu ve El-Minye valiliğinde herhangi bir zulüm yapılmadığını” göstermek istediğini yazdı.

Geçtiğimiz ay, dünya çapındaki evanjelik kilise liderleri, Reformasyonun 500. yılı kutlamalarının bir parçası olarak Kahire’de Başkan Abdülfettah el-Sisi ile bir araya geldi.

Bununla birlikte, Minye’deki Hristiyanlar zulüm ile yüzleşmeye devam ediyor. Bölgede bulunan Kıpti topluluğu, çok sayıda kilisenin zorla kapatılmasına veya ateşe verildiğine tanık oldu. Bazıları yeniden açıldı, ancak diğerleri hala izin için bekliyor.

World Watch Monitör’e göre Ekim ayında, sadece bir haftasonunda, Yukarı Mısır’daki dört Kıpti Kilisesi Müslüman ve Hıristiyan köylüler arasındaki gerilimi azaltmak için yerel makamlar tarafından kapatıldı.

Open Doors US’in 2017 Dünya İzleme Listesine göre, Mısır, Hristiyanlara zulüm konusunda dünyadaki en kötü 21’inci ülke arasında yer alıyor.(WWM)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi