25 Nisan 2024 Perşembe

Moskova’da Kürtaj Kurbanları Anısına 2 Bin Mum Yakıldı

“Yaşam İçin Bütün-Rusya” eylemcileri, kürtaj nedeniyle hayatlarını kaybeden çocukları anmak için 2 bin mum yaktı. Resmi istatistiklere göre, Rusya Federasyonu’nda her gün 2,000 kürtaj yapılıyor. “Yaşam için Hareket”in web sitesinin raporuna göre, demografik krize ve muhafazakar çoğunluğa rağmen Rusya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden daha fazla kürtaj hakkında ultra-liberal  yasalarını koruyor.

Etkinliklerin tarihi, Kilisenin, İsa’nın doğumunun hemen ardından Beytlehem’de meydana gelen korkunç olayların hatırladığı gün olarak seçildi. (Kral Hirodes’in, yeni doğmuş Kurtarıcı’nın haberinden korkutulmasından sonra tüm yenidoğanların öldürülmesini emretti. Mesih’in aralarında olacağını umuyordu.)

Yaşam için Hareket koordinatörü  Sergei Chesnokov, “Ne yazık ki, modern tüketim endüstrisi Mesih’in Doğuş Bayramı’nı ticarileştirmeye çalışıyor, onu boşa çıkarmak için  göz kamaştırıcı ama boş bir kabuğa dönüştürüyor, trajediden yoksun ve yeni doğan yaşamın inceliğini anlamıyor. Halkımıza bunu hatırlatmak güzel olur. Eski günlerde doğuş oyunları bu zamanda yapılırdı. Çocukların ve ebeveynlerinin Kral Hirodes’in ve öldürülen Beytlehem bebeklerinin tiyatro sunumlarını izleyebildikleri oyunlar çok etkili ve bebeğe karşı benzersiz bir koruyucu önlemlerdi” diyor .

Moskova’nın Vysoko Petrovsky Manastırı’nda mumlar dua boyunca Beytlehem’in Kutsal Günahsız Masumları için yandı.  Aktivistler etkinlik  için özel hazırladıkları 20 metrelik haç üzerine 2.000 mum yerleştirdi.

Organizatörler “11 Ocak tarihinde Rusya’da doğmamış çocukların hayatını savunmak için bir dizi etkinlik yaptık. Şunu vurgulamakta yarar var, bunlar  aile içi eğitimle sınırlı değildir, aynı zamanda kriz durumlarında binlerce hamile kadın için kapsamlı yardım sağlanıyor” diye belirtti.

Rusya’da kürtaj sorunu konusunda hızla büyüyen bir tartışma var. Kürtaj yasağı yasası çağrısında bulunuluyor. 2017’de Rusya genelinde bir milyondan fazla imza toplandı ve ülkenin doğum oranını teşvik etmeyi amaçlayan yeni hükümet önlemleri yürürlükte.(orthochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi