26 Nisan 2024 Cuma

Mozambik’e Hristiyan Yardım Kuruluşundan Destek Sağlandı

Radikal gruplar tarafından 50’den fazla kişinin katledilmesinden sonra bir Hristiyan yardım kuruluşu, Mozambik’e 90 bin sterlinlik yardım paketi hazırladı.

Kurbanlar, yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybettiği ve 310 bin kişinin evsiz kaldığı Cabo Delgado bölgesinin Muidumbe köyündeki bir futbol stadyumunda infaz edilmişti.

Aid to the Church in Need (ACN), battaniye, giysi, yiyecek ve hijyen paketlerinin yanı sıra travma danışmanlığı da sağlıyor. 

Rahibe Blanca Nubia Zapata

Rahibe Blanca Nubia Zapata, aşırılık yanlılarının insanları evlerinden zorla çıkardığını söyledi. Rahibe, ‘‘Görünüşe göre Cabo Delgado bölgesinin kuzeyindeki insanları tahliye etmeye çalışıyorlar. Merhamet göstermeden insanları yerlerinden kovuyorlar. Son iki hafta içinde 12 bin’den fazla insan buraya geldi. Kadınlar, çocuklar ve günlerdir yolda olan yaşlılar geliyor. Bazıları yoldayken hayatını kaybetti. Tek istekleri oradan uzaklaşmak. Çok korkuyorlar. Ailelerin çoğu yardımımızı istedi. Büyük zorluklarla ve özel araçlarla yardım sağladık’’ açıklamasında bulundu.

ACN, Cabo Delgado’daki insanlara yardım sağlanması için Pemba Episkoposluğu’na ve komşu bölgelerdeki kiliselere destek sağlıyor. ACN International proje başkanı Regina Lynch, ‘‘Görünüşe göre uzun zamandır devam eden ve yıllardır unutulan trajediye nihayet uluslararası bir ilgi gösteriliyor. Kiliseleri yaktılar, manastırları yıktılar, iki rahibeyi kaçırdılar. Ancak Afrika’daki bu terör eylemleri neredeyse kimsenin dikkatini çekmedi. Üstelik bu saldırılar ülkedeki herkesi etkiliyor’’ ifadelerinde bulundu. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi