20 Nisan 2024 Cumartesi

Mozambik’te Hizmet Eden Hristiyanlar, Terörle Mücadelede Dualarınızı Bekliyor

Iris Global CEO’su Christian Baker dünyanın dört bir yanındaki inananlardan Nijerya’da birçok katliam yapan Boko Haram ve benzeri terör gruplarının ortaya çıkışına şahit olan kendisi ve Mozambik’teki ekibi için dua istedi.

Al Sunnah wa Jama’ah adlı terör grubundan bahseden Baker, Facebook’ta paylaştığı mesajında şunları yazdı:

“Onların uyguladığı teröre karşı olan herkesi hedef alıyorlar. Son birkaç haftada bu saldırılar sıklık ve vahşet anlamında yoğunlaştı.  Her saldırı, cinayet ve ev yakma olayları içeriyordu. İki tanesi Pemba’daki merkezimizden iki saat sürüi mesafesinde olan en az altı köyde insanlar katledildiler. Köylüler hayatlarını kurtarmak için yanlarına hiçbir eşya almadan kaçıyorlar ve çalılıklarda ya da açık deniz adalarında sığınmacı oldular”

Hristiyan yardımsever grup lideri, Mozambik’teki ekibinin en iyi eylem planını belirlemek amacıyla durumu günlük olarak değerlendirdiğini söyledi.

“Mevcut durum gözönüne alınarak, görevlilerimiz ve Mozambik ekibimizle Pemba’da yerimizde kalmanın doğru olduğundan eminiz.  Ancak, hükümet Hasat Okulu öğrencilerimiz için güvenlik nedenleriyle vizeleri iptal etti ve onlar birkaç gün içinde okulun devam edeceği Güney Afrika’ya doğru yola çıkmak zorundalar” diye açıkladı.

“Lütfen bu zorlu zamanda, Tanrı’nın Cabo Delgado eyaletimizin her yerinde yaşayan kardeşlerimize Tanrı’nın kuvvet vermesi ve bu karanlık günlerde her zamankinden daha fazla başarılı olmamız için bizimle birlikte dua edin.”

Hükümet yetkilileri, Mayıs ayı sonunda Cabo Delgado vilayetindeki Monjane köyündeki cihatçılar tarafından kadın ve çocuklar dahil 10 kişinin başlarının kesildiğini bildirdi. Kurbanlar arasında, en az iki çocuk ve dört kadın bulunduğunu belirtirken Ulusal polis sözcüsü Inacio Dina ile saldırganların yakalanacağını ve mahkemeye getirileceğini söyledi.

International Christian Concern (ICC), Al Sunnah wa Jama’ah’in dini bir mezhep olarak başladığını, ancak son aylarda Doğu Afrika ülkesinde şiddete başvurmaya başladığını ve geçen ay içinde en az 35 kişiyi katlettiğini açıkladı. ICC, grubun Nijerya’daki radikal örgüt olan Boko Haram ile benzer olduğunu da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz günlerde Baker, Iris Global çalışanlarının geldiği Pemba’nın “az çok güvenli” olduğunu yazdı. Baker, “Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili önlemler alıyoruz ve Hasat Okulu öğrencileri Güney Afrika’da öğrenime devam edecek. Birçok köylü korkuyla evlerinden kaçtığı için, lütfen tüm vilayetin halkı için dua etmeye devam edin. Binlerce kişi yerinden edilmiş durumda. Birçoğu erzaksız olarak dışarıda uyuyorlar. Böyle korkunç bir sıkıntı içindeki komşularımıza yardım ve rahatlık getirmek konusunda doğru stratejiler için gece gündüz dua ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Christian Post) 

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi