25 Nisan 2024 Perşembe

Müjde, Radyo Kanalı Aracılığıyla Kuzey Kore’de Yayılıyor

Kuzey Kore, Hristiyanlara yönelik zulmün incelendiği Open Doors İzleme Listesi’nde 1. sırada yer almaya devam ediyor. Kim Jong-un liderliğindeki ülkede, vatandaşlara liderleri dışında hiçbir şeye saygı duymamaları öğretiliyor. Halk, inançlarını özgürce yaşamaktan mahrum kalıyor ve Hristiyanlık devletin düşmanı olarak görülüyor. Hristiyanlar ise tutuklamalar ve ölümle karşı karşıya kalıyor.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Kuzey Kore’deki yeraltı Hristiyanlarına hizmet etmek, Doğu Asya ülkesinde Müjde’yi duyurmak ve her gün umut mesajı vermek için Seul merkezli Özgür Kuzey Kore Radyosu (FNKR) ile birlikte çalışıyor. FNKR, Kuzey Kore halkına İyi Haber’i ulaştırmak için her gün iki saat yayın yapıyor. FNKR, sabahları ve öğleden sonraları her yayının 30 dakikasını müjde programlarına ayırıyor.

Programın içeriğinde Kutsal Kitap okumaları, Güney Koreli bir pastörün vaazı, Kuzey Koreli sığınmacıların yer aldığı Hristiyan radyo tiyatrosu, okuması ve Korece’ye çevrilmiş tapınma parçaları yer alıyor.

Başkent Pyongyang’ın dini zulmü artırdığı bir dönemde, radyo programına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Nisan 2021’de sızdırılan resmi bir belgede, Güney Kore ve ABD’nin Tanrı’ya iman etmek ve her şeyde Tanrı’ya güvenmekle ilgili söylenti yaydığı yazıyor.

Radyo yayınları ve USB’ler aracılığıyla Müjde’nin duyurulması, Kim rejimi tarafından tehdit olarak algılanıyor. Jang soyadına sahip bir Kuzey Koreli sığınmacı, ‘‘Şu anda Kuzey Kore’deki insanlar rejime karşı ayaklanmak istiyor. Kuzey Koreliler Güney Kore’ye geldiklerinde ülkelerinin ne kadar kötü durumda olduğu fark ediyor. Kim rejimini sona erdirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kuzey Kore’de Müjde’yi yaymaya çalışan birçok yeraltı kilisesi var’’ dedi.

Tanrı, radyo programı aracılığıyla Kuzey Kore halkına gerçeği göstermesi ve baskıcı rejimi en kısa sürede sona erdirmesi için dua edin. (persecution.org)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi